Karpat.in.ua
| 2021. 12. 17. – 20:00 | Ukrajna |
Ukrajna tisztán szeretne látni, egyértelmű álláspontot várna el a NATO-tól, mert az integráció nem végtelen folyamat – jelentette ki Dmitro Kuleba. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna tisztán szeretne látni, egyértelmű álláspontot várna el a NATO-tól, mert az integráció nem végtelen folyamat – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy televíziós műsorban, adta hírül pénteken az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint az ukrán diplomácia vezetője a TSZN tévécsatorna csütörtök esti politikai talkshowjában kifejtette: „régóta ragaszkodunk ahhoz az állásponthoz, hogy az Európai Unióba és a NATO-ba történő integráció nem lehet végtelen folyamat.

Ezért minden, minden eddigi eredmény ellenére szeretnénk tisztán látni.”

Kuleba emlékeztetett arra, hogy 2022-ben Madridban fontos NATO-csúcsot tartanak majd, amikor meghatározzák a szövetség fejlődésének további irányát. „Ezért vetettük fel ezt a kérdést, tudjuk, hogy nem kapunk egyértelmű választ” – tette hozzá a külügyminiszter.

Mint hírportálunk emlékeztetett rá, csütörtökön Kuleba kijelentette: a keleti partnerség brüsszeli csúcstalálkozójának margóján az ukrán fél érdeklődött, hogy Ukrajna mikor válhat NATO-taggá, de nem kapott konkrét választ az időpontot illetően.

„Az egyetlen hiányosság. Nem mondták meg, Ukrajna melyik évben válik NATO-taggá, jóllehet kérdeztük” – írta Twitter-bejegyzésében.

De mint aláhúzta, egészen egyértelműen megerősítették, hogy a vita arról, mikor és hogyan lesz Ukrajna NATO-tag, kizárólag Ukrajna és a NATO között zajlik majd.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint Ukrajna a NATO "előretolt állása" lesz egy nagyszabású orosz támadás esetén. Ukrajna egy nagyszabású orosz támadás esetén a NATO számára "előretolt állás" lesz úgy, hogy nem tagja a katonai szövetségnek - jelentette ki Volodimir Zelenszkij ukrán elnök.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.