Karpat.in.ua
| 2021. 12. 17. – 15:00 | Ukrajna |
Az ukrajnai gáztartalékok elegendőek stabilitás biztosításához a fűtési idényben, ami a szénhelyzetet illeti, ma az egyenleg pozitív – jelentette ki Denisz Smihal. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrajnai gáztartalékok elegendőek stabilitás biztosításához a fűtési idényben, ami a szénhelyzetet illeti, ma az egyenleg pozitív – jelentette ki Denisz Smihal miniszterelnök pénteken a parlamentben a kormányhoz intézett kérdések órájában, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A tudósítás szerint a korányfő elmondta: „ami a szénkészleteket illeti, ma pozitív az egyenleg, havi 2 millió tonnát termelünk ki és importálunk, havi 1,7 millió tonna felhasználása mellett,

szénnel a probléma az Energiaügyi Minisztérium közlése szerint megoldódott.

Hozzátette: ami a földgáztartalékokat illeti, azok teljesen elegendőek a fűtési szezon nyugodt lebonyolításához.

Smihal az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szénhelyzettel és fenyegető energiaválsággal kapcsolatos jelentésére reagálva hangsúlyozta, hogy az energiarendszer stabilitásának biztosítása érdekében a kormány minden szükséges döntést azonnal meghoz.

A kormányfő azt is megjegyezte, hogy

az európai energiaválság ellenére Ukrajnában végrehajtják a helyi hatóságokkal az energiatarifákról kötött memorandumot.

„A fűtési idény végéig nem változik a gáz és a távhő díja” – ígérte a miniszterelnök.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy növekszik a villamosenergia-szállításának díja. Ukrajnában 17,8%-kal nő a villamos energia szállításának költsége a vállalkozások számára, emiatt növekedni fog különböző árucikkek ára. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.