MTI

| 2021. 12. 02. – 08:00 | Magyarország |
Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit - egyiküket Németországban, a másikat Budapesten -, akiket egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak. Fotó: Internet

Hirdetés

Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit - egyiküket Németországban, a másikat Budapesten -, akiket egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerdai közleményében azt írta: a nyomozás adatai szerint  1999. február 2-án Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit - írja az MTI.

A bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki,

amelynek alapján október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd - az osztrák rendőség közreműködésével - november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak. 

A férfit november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés