Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 20. – 13:00 | Kárpátalja |
A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 2021-ben is lehetőséget biztosított a diákok, szülők számára, hogy szavazzanak kedvenc pedagógusukra. Fotó: a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány Facebook-bejegyzése

Hirdetés

A Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány 2021-ben is lehetőséget biztosított a diákok, szülők számára, hogy szavazzanak kedvenc pedagógusukra.

Az online szavazást november elején indította. A honlap látogatói egy hónapon át nevezhették be a számukra legkedvesebb óvónőt, tanítót és tanárt valamint SMS-ben szavazhattak rá - írja a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány közösségi oldalán.

A szavazás lezárta után, azaz december 6-án a következő eredmények születtek:

Összesen nyolcvanhét pedagógust neveztek be: tizenkilenc tanítót, huszonhat óvónőt és negyvenkét tanárt.

Mintegy 2400 érvényes sms-es szavazat érkezett, e szerint az első helyezést nyerték el:

  • Óvónő kategória: Penyák Viktória Zsófia – Ráti Napsugár Óvoda
  • Tanító kategória: Biszku Éva – Beregszászi Kossuth Lajos Líceum
  • Tanár kategória: Varga Róbert – II. Rákóczi Ferenc KMF Szakgimnáziuma

A kedvenc tanárok mellett az alapítvány azokat a pedagógusokat is díjazta, akik diákja az elmúlt év során első helyezést ért el a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség által rendezett tanulmányi versenyeken.

Az eredményhirdetés már a hónap elején megtörtént, viszont a díjátadót december 18-án szervezték meg a beregszászi Pásztor Ferenc Házban.

Bunda Szabolcs, az alapítvány irodavezetője köszöntötte a jelenlévőket, majd ismertette a támogatásnak az eredetét és történetét, mely szerint a támogatást 2012 óta ítélik oda a kárpátaljai születésű Kiss Gyula, nyugdíjas tanár felajánlása eredményeképpen. Arra kérte az alapítványt, hogy használja a pénzt a leghatékonyabban, támogatva Kárpátalja kultúráját és oktatását. A pénzjutalom másik részét a Szerencsejáték Nonprofit Kft. biztosította.

Az irodavezető felolvasta Kacsó András, a KFMA elnökének a résztvevőkhöz és nyertesekhez intézett levelét.

Fehér Ferenc, a Szent Márton Karitász Jótékonysági Alapítvány igazgatója is jelen volt a rendezvényen.

Röviden ismertette a karitász tevékenységét, valamint együttműködésüket a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvánnyal.

A rendezvény fontos része volt a gyermek- és ifjúsági néptánccsoportok támogatásának kézbesítése is,

mely során a kuratórium azoknak nyújtott anyagi segítséget, akik az elmúlt hónap folyamán küldték be pályázatukat működésükre, tánctanárok fizetésére, népviseletre stb.

Perduk János, az alapítvány szakmai megbízottja felhívta a figyelmet a néptánc, mint hagyomány megőrzésének fontosságára, röviden értékelte a néptánccsoportok pályázatait, valamint megköszönte az alapítványnak, hogy már kilenc éve olyan területeket karol fel, ahol a kárpátaljaiak korábban nem kaptak elegendő megerősítést. Hangsúlyozta, hogy a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítvány által biztosított lehetőség önbizalmat, elismerést és nem utolsó sorban anyagi segítséget nyújt évről-évre a pedagógusoknak.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.