Kárpátinfo hetilap


| 2021. 12. 20. – 08:30 | Kárpátalja |
A betlehemi Születés kápolna öröktüzénél meggyújtott és a világ több ezer pontjára eljuttatott láng a krisztusi szeretetet hirdeti. Fotó: Kovács Elemér

Hirdetés

A megalakulásának harmincadik évfordulóját idén ünneplő Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség (KáMCSSZ) a kezdetek kezdetén arra hívta fel magára a figyelmet, hogy néhány lelkes tagja először hozta el vidékünkre a betlehemi lángot, hangzott el a mezőkaszonyi református templomban, amely a betlehemi lángfogadó és -továbbadó idei alkalmának adott otthont.

A betlehemi Születés kápolna öröktüzénél meggyújtott és a világ több ezer pontjára eljuttatott láng a krisztusi szeretetet hirdeti, amelyet elhozni, őrizni és továbbadni több mint megtisztelő feladat: igazi ünnepváró küldetés, hangsúlyozták a meghitt pillanatokban bővelkedő esemény szónokai.

Az egybegyűltek, a helybeli hívek, valamint a Beregdédából, Beregszászból, Benéből, Csapról, Beregrákosról és Tiszaújlakról érkezett cserkészek számára a bátyúi Ararát együttes verses-zenés köszöntője teremtett karácsonyi hangulatot.

Az igazi karácsony egy nagyszerű, életre szóló találkozás: a teremtő Istennek és teremtményének, az embernek a találkozása, hangsúlyozta igei köszöntőjében Radvánszky Ferenc helyi református lelkész. Mivel mi, gyarló emberek nem tudtunk hozzá felemelkedni, ő küldte el egyszülött Fiát hozzánk, bűnös emberekhez, hogy számunkra megkeresse és megtartsa, ami elveszett: az Istennel való belsőséges kapcsolatot, ami végső soron értelmet ad az egész életünknek.

Popovics Pál, a KáMCSSZ elnöke arra emlékezett, hogy időnként milyen kalandos úton jut el a betlehemi láng Európába, s onnan Kárpátaljára. Az elnök arra biztatott mindenkit, hogy éljünk a lehetőséggel: vigyük el mind több templomba, közintézménybe és természetesen otthonba a krisztusi szeretet ezen szép jelképét.

Gyebnár István beregszászi konzul arról szólt, hogy a békeláng akció immáron több évtizedes hagyományra tekint vissza, és a népek, a nemzetek közötti békés együttélést, a toleranciát, a kölcsönös előnyökön alapuló együttműködést hirdeti.

A rendezvényen elhangzott, hogy a cserkészszövetség honlapján bárki tájékozódhat arról, hogy hozzá földrajzilag hol található legközelebb a betlehemi láng, hogy azt továbbvive saját gyülekezetét, munkatársait, családját, illetve saját magát megörvendeztesse.

Hogy így váljon teljessé a szeretet ünnepe.

Szépreményi Kristóf

Hirdetés

  • Megérkezett vidékünkre a betlehemi láng
  • Megérkezett vidékünkre a betlehemi láng
  • Megérkezett vidékünkre a betlehemi láng
  • Megérkezett vidékünkre a betlehemi láng
  • Megérkezett vidékünkre a betlehemi láng

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 51. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.