Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 20. – 08:26 | Ukrajna |
Az Egészségügyi Minisztérium szigorítja a járványellenes követelményeket a tömegrendezvények megtartásakor. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában már regisztrálták a koronavírus új törzsét, az omicront. Ez a törzs nagyon gyorsan terjed, és január közepére dominánssá válhat Európában.

A járvány kapcsán az Egészségügyi Minisztérium szigorítja a járványellenes követelményeket a tömegrendezvények megtartásakor.

Ezt Mihajlo Raduckij, az ukrán Legfelső Tanács nemzetegészségügyi, egészségügyi és egészségbiztosítási bizottságának vezetője jelentette be Telegram csatornájában - közli a Podrobnosti.ua hírportál.

Az újévi és karácsonyi tömegrendezvények nagy összejövetelekkel járnak: vásárok, vidámparkok, korcsolyapályák nyílnak meg – mondta Raduckij.

Többek között a tömegrendezvény területét kell elkeríteni és bejáratánál ellenőrző pontot kialakítani, ahol ellenőrzik az oltási igazolást (vagy az oltási ellenjavallat igazolása), a negatív teszteredményt vagy a kezelésről szóló igazolást.

"A vörös zónákban lévő megyékben két oltásról szóló covid-igazolás szükséges, a sárga zónában pedig legalább egy oltásnak kell lennie" - mondta.

Az illetékes bizottság vezetője emellett pontosította,

hogy a bejáratnál a sorok csökkentése érdekében szükséges a 1,5 méteres távolságú jelölések.

"Lehet, hogy a látogatóknak valóban várniuk kell a belépésre, de ez biztosítja, hogy biztonságos környezet legyen a helyszínen ünnepléskor" - írja Raduckij.

Az elmúlt ünnepek előírásai is érvényben maradnak: minden látogatónak és a rendezvényt biztosító céges személyzetnek az arcához szorosan illeszkedő, orrát és száját eltakaró maszkot kell viselnie.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában is megjelent a vírus omikron variánsa. A vírusnak ezt a veszélyes változatát egy olyan betegnél mutatták ki, aki előzőleg az Egyesült Arab Emírségekben járt és ott Covid-fertőzöttekkel érintkezett. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.