Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 21. – 14:12 |
A kislány császármetszéssel hozta világra a több mint 2 kilogramm súlyú gyermekét. Fotó: Internet

Hirdetés

Világra hozta gyermekét a 11 éves beregszászi járási kislány.

Az erről szóló információt Szaharda Volodimir, a Beregszászi Járási Kórház szülész-nőgyógyászatának osztályvezető főorvosa erősítette meg az Unian.ua hírportálnak.

Az orvos elmondása szerint a kislány még november 18-án szülte meg kisfiát.

"Korábban azt terveztük, hogy a kiskorú lányt az Ungvári Városi Szülőkórházba küldjük, ahol nagyobb gyakorlat van a speciális esetekben történő szülésre. A szülés azonban hirtelen éjszaka kezdődött, és úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk, és nem szállítjuk a vajúdó lányt Ungvárra, hanem sürgős műtétet hajtunk végre" - kommentálta Szaharda.

A főorvos elmondta, hogy a 11 éves lány császármetszésen esett át. 2 500 gramm súlyú és 49 cm hosszúságú fiúgyermeket szült.

Szaharda hozzátette, hogy a műtét sikeres volt.

"Tekintettel a gyermek kis súlyára és a rendkívüli esetre, úgy döntöttünk, hogy a gyermeket a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba szállítjuk"

– tette hozzá az osztályvezető főorvos.

Az információk szerint a baba még mindig kórházban van, neonatológusok felügyelete alatt.

A kislányt a szülés után a fertőző osztályra szállították, mert COVID-19 vírust diagnosztizáltak nála. Valószínűleg a fertőzés a fiatal anyát meglátogató rokonokon keresztül jutott el hozzá.

Olekszandrija Szadvari, a Beregszászi Területi Közösség Gyermekszolgálatának vezetője elmondta, a gyermeket a hozzátartozók anyakönyveztették, és Sándornak nevezték el.

Hirdetés

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott róla, hogy Kárpátalján, Gáton várandós lett egy 11 éves lány. Értesülések szerint egy 14 éves kijevi fiútól esett teherbe.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.