Origo
| 2021. 12. 21. – 19:00 |
Egy fiatal finn férfi, Tuomas Katainen, felrobbantotta Tesláját, amiért túl magasnak találta az akkumulátorcsere költségeit. Fotó: Internet

Hirdetés

Egy fiatal finn férfi, Tuomas Katainen, felrobbantotta Tesláját, amiért túl magasnak találta az akkumulátorcsere költségeit.

Egy mindössze néhány ezer lakosú, idilli és jéggel borított dél-finnországi falu bizarr esetnek lehetett tanúja a napokban, ugyanis egy 2013-as Tesla Modell meglehetősen elégedetlen, helybéli tulajdonosa a település szélén robbantotta fel azt - írja az Origo.

A férfit az dühítette fel, hogy húszezer eurót, azaz több mint 7,3 millió forintot kellett volna fizetnie az autó szerelésért.

Demonstrációja jeléül 30 kilogramm dinamitot használt az akcióhoz, amelyről egy kisfilm is készült.

A férfi a közösségi médiában is beszámolt az esetről, amelyben az indítékát is közölte:

"Amikor megvettem a Teslát, az első 1500 km-ig még kiváló járgány volt. Aztán jöttek a gondok. Majdnem egy hónapig volt az autó a szervízben, mire végre kaptam a hívást, miszerint nem tudnak semmit tenni a járművel. Az egyetlen lehetőség az, hogy kicserélik az akkumulátort, ami legalább 20.000 euróba kerülne."

Az önkéntesek segítségével történt robbantásról leforgatott kisfilm néhány óra alatt több mint 2,23 millió megtekintést ért el.

A videón különböző szögekből és lassított felvételeken látható a robbanás, valamint a csúcskategóriás modell elszenesedett részei is. A tulaj szerint az autóra semmilyen garancia nem volt, ezért döntött annak megsemmisítése mellett, amelyet állítása szerint jobban élvezett, mint magát a Teslát.

"Történelmet írtam azzal, hogy valószínűleg én vagyok az első ember a világon, aki felrobbantott egy Teslát" - nyilatkozott immár elégedetten.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.