Karpat.in.ua
| 2021. 12. 21. – 08:30 | USA |
Az okok közé tartozik az orosz fenyegetés és az országban lévő koronavírus-helyzet. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma több okból kifolyólag is javasolja az amerikaiaknak, hogy ne utazzanak Ukrajnába, az okok közé tartozik az orosz fenyegetés és az országban lévő koronavírus-helyzet – adta hírül az rbc.ua hírportál az amerikai külügyminisztériumra hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az amerikai külügyminisztérium továbbra is azt tanácsolja az amerikai állampolgároknak, hogy ne utazzanak Ukrajnába a Covid-19 miatt,

és fontolják meg az utazást az Oroszország részéről megnövekedett fenyegetések miatt.

Mint a hivatal hangsúlyozta, az amerikai állampolgároknak tudniuk kell azokról a hírekről, amelyek szerint Oroszország komoly katonai lépéseket tervez Ukrajna ellen.

A külügyminisztérium figyelmeztetett a helyzet kiszámíthatatlanságára, különösen az oroszok által megszállt Krímmel és Donbászszal közös ukrán határ mentén.

Az Ukrajnába indulás mellett döntő amerikaiak figyelmét a külügyminisztérium felhívta arra is, hogy a kijevi amerikai nagykövetség működésében esetleges problémák léphetnek fel, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszország háborúval fenyegette meg a NATO-t. Az Orosz Föderáció katonai válasszal fenyegette meg az Észak-atlanti Szövetséget, amennyiben az folytatja a „fájdalmas pontok” taposását. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.