Karpat.in.ua
| 2021. 12. 21. – 12:30 |
A legutóbbi adatok szerint az ukrán származású nemzetközi migránsok számát tekintve Ukrajna a 8. helyen áll a világon. Fotó: Internet

Hirdetés

A legutóbbi adatok szerint az ukrán származású nemzetközi migránsok számát tekintve Ukrajna a 8. helyen áll a világon, áll az ombudsmani Hivatal közleményében, amelyet a migránsok nemzetközi napja alkalmából hozott nyilvánosságra, számolt be a Censor.NET-re hivatkozva a Karpat.in.ua.

„Az ukrán származású nemzetközi migránsok számát illetően Ukrajna a 8. helyen áll a világban”

– közölte Facebook-oldalán az ombudsman.

Az ombudsmani Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket a migránsok emberi jogainak és alapvető szabadságainak tiszteletben tartása érdekében, valamint jelentős figyelmet fordít azokra a menekültekre, akik az otthonuktól távol nehéz helyzetbe kerültek, és segítségre, védelemre szorulnak.

A Hivatalnál megjegyezték, ma már minden 35. ember hazáján kívül él, tanul vagy dolgozik, a migránsok összlétszáma pedig meghaladja a 300 milliót.

Az ENSZ adatai szerint a bolygó lakosságához viszonyítva mintegy 3,5 % a migránsok aránya,

akiknek túlnyomó többsége Indiából, Mexikóból és Kínából érkezik.

A menekültek többsége mindössze tíz országban él: az Egyesült Államokban, Németországban, Szaúd-Arábiában, Oroszországban, az Egyesült Királyságban, az Egyesült Arab Emírségekben, Franciaországban, Kanadában, Ausztráliában és Olaszországban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukránok fele Németországban szeretne dolgozni. Egy friss kutatás szerint a megkérdezett ukránok csaknem 48%-a nyilatkozott úgy, hogy szívesen menne állandó vagy ideiglenes munkára Németországba.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.