police.hu

| 2021. 12. 22. – 13:37 | Magyarország |
A gépkocsiban a sofőr mellett egy ukrán férfi és négy, magát szír, valamint kettő, magát afgán állampolgárnak mondó személy utazott. Fotó: police.hu

Hirdetés

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Pécsi Osztályának információi alapján az egyenruhások 2021. december 21-én, a reggeli órákban, az M86-os számú autóúton, Vámoscsalád térségében állítottak meg egy magyar rendszámú gépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgárságú férfi vezetett.

A gépkocsiban a sofőr mellett egy ukrán férfi és négy, magát szír, valamint kettő, magát afgán állampolgárnak mondó személy utazott

- írja a police.hu.

A rendőri intézkedés során az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A két ukrán férfival szemben – őrizetbe vételük mellett –

embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője, vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ukrán embercsempészt fogtak Magyarországon. Illegális migránsokat szállított autójában az ukrán férfi. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.