MTI

| 2021. 12. 22. – 13:30 |
Szexuális szolgáltatást nyújtó nők kizsákmányolásával és közvetítésével foglalkozó kilenc férfit fogtak el a rendőrök. Fotó: Internet

Hirdetés

Szexuális szolgáltatást nyújtó nők kizsákmányolásával és közvetítésével foglalkozó kilenc férfit fogtak el a rendőrök Békéscsabán, Gyomaendrődön, Szarvason, Makón és Sopronban.

A rendőrség emberkereskedelem bűntett gyanúja miatt indított ellenük büntetőeljárást, és őrizetbe vette őket - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon, írja az MTI.

Azt írták, hogy a férfiak külföldön szexuális szolgáltatást nyújtó nőknek közvetítettek partnereket,

és az így szerzett bevétel jelentős részét elvették tőlük.

Hozzátették, voltak olyan nők, akiket a közvetítéssel foglalkozó férfiak megfenyegettek, bántalmaztak, és a szabadságukban is korlátoztak.

A nyomozás alapján internetes oldalakon keresztül adták fel a fényképes hirdetéseket a nőkről,

így közvetítették és szervezték meg a találkozókat a szexpartnerekkel.

A bűncselekmények elkövetésével gyanúsítható férfiaknál tartott házkutatáson a rendőrök készpénzt, arany ékszereket, járműveket foglaltak le, és zár alá vettek több ingatlant, köztük egy kulcsrakész, új építésű társasházat - áll a közleményben.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy embercsempészeknél tartottak házkutatásokat Kárpátalján. A gyanúsítottak afgán migránsok utazását szervezték. 

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.