Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 23. – 13:00 |
Kárpátalján a gázelosztás díja 1,99 hrivnya/köbméter lesz. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában az Energetikai és Közművek Állami Szabályozásáért felelős Nemzeti Bizottság (NKREKU) december 22-i ülésén 40 gázelosztó rendszer üzemeltetője számára állapította meg a gázelosztási szolgáltatások díjait 2022-re.

A gázelosztási szolgáltatások legmagasabb tarifái 2022-ben havi 1,99 hrivnya/köbméter lesz,

ezt a következő részvénytársaságoknál határozták meg: Hagyacshaz, Zakarpathaz, Lubnihaz, Mikolajivhaz, Tiszmenicahaz, Harkivhaz és Csernyivcihaz - írja a Korrespondent.net hírportál.

A legalacsonyabb gázszállítási tarifákat köbméterenként a Kievhaz (0,32 hrivnya), a Harkivgorhaz (0,43 hrivnya), Kremencsukhaz (0,46 hrivnya), a Krivorizshaz  (0,53 hrivnya), a Cserkaszihaz (0,57 hrivnya) részvénytársaságoknak határozták meg.

A NKREKU vezetője, Valerij Taraszjuk szerint a Nemzeti Bizottság abból indult ki, hogy a tarifák kiigazítása az inflációhoz igazítva történt.

Elmondta, hogy a szabályozó a megyei gáztársaságokkal együtt jelenleg is keresi a módját annak biztosítására, hogy a gázelosztó-szolgáltatók továbbra is 7,42 hrivnya/köbméter áron vásároljanak gázt.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy tavasszal akár 16 hrivnyába is kerülhet egy köbméternyi gáz Ukrajnában. 2022 tavaszán 16 hrivnya lehet egy köbméter gáz ára a lakosság számára Ukrajnában - fejtette ki véleményét Oleg Pendzin közgazdász.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.