MTI

| 2021. 12. 23. – 17:00 | Oroszország |
Oroszország és Kína együttműködik a biztonság területén, így a csúcstechnológiájú fegyverek közös fejlesztésében is - jelentette ki Vlagyimir Putyin. Fotó: Internet

Hirdetés

Oroszország és Kína együttműködik a biztonság területén, így a csúcstechnológiájú fegyverek közös fejlesztésében is - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök csütörtökön tartott éves sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, hogy a két ország között kooperáció van az űrkutatásban, valamint a repülőgép- és helikoptergyártásban is - írja az MTI.

Az orosz és a kínai fegyveres erők közös gyakorlatokat tartanak,

közösen vesznek részt nemzetközi katonai játékokban, valamint tengeri és légi járőrözésben.

Putyin szerint a két ország "abszolút átfogó, stratégiai jellegű partnerséget" alakított ki, amely komoly stabilizáló tényező a nemzetközi színtéren.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Putyin és Hszi szerint az AUKUS aláássa az atomsorompó-rendszer alapjait. Egyetértett Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök abban, hogy az AUKUS ausztrál-brit-amerikai szövetség aláássa a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozását célzó rendszert - jelentette ki Jurij Usakov, az orosz elnök külpolitikai tanácsadója az orosz sajtónak szerdán Moszkvában. 

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.