Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 23. – 08:23 | Kárpátalja |
Kárpátalján, a Mokrai (Мокра, Perecsenyi járás) erdőgazdálkodás három alkalmazottját 13 vagonnyi fa kivágásának elősegítésével vádolják. Fotó: Mukachevo.net

Hirdetés

Kárpátalján, a Mokrai (Мокра, Perecsenyi járás) erdőgazdálkodás három alkalmazottját 13 vagonnyi fa kivágásának elősegítésével vádolják.

A Kárpátaljai Megyei Ügyészség sajtószolgálata szerint, a nyomozás során megállapítást nyert,

hogy az erdőőrök engedély nélkül elősegítették az erdészet által rájuk bízott területeken az illegális fakitermelést.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy ily módon 677 különböző fajtájú fát vágtak ki, ami 13 tehervonat kocsinak felel meg.

Az államnak okozott veszteség 5,3 millió hrivnya.

Az erdész a jogellenes cselekmények tényének eltitkolása érdekében a tervezett ellenőrzési jegyzőkönyvbe pontatlan adatokat írt be, és azt aláírta.

Elhangzott, hogy az erdészeti dolgozók a terület ellenőrzésekor - amit valójában nem is végeztek el - nem észleltek illegális fakitermelést.

Ezért az erdészeket súlyos következményekkel járó hivatali gondatlansággal (Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 367. cikkelyének 2. része) gyanúsítják.

Az erdész ellen ugyanakkor hatósági okiratok hamisítása (Ukrajna Büntetőtörvénykönyv 366. cikkelyének 1. része) miatt indítottak eljárást. Az ügyben még tart a nyomozás - írja a Mukachevo.net.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy lövésekkel állították meg a migránsokat Kárpátalján. A katonák két török ​​állampolgárt tartóztattak le, akik a jobb élet reményében Szlovákiába akartak eljutni. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.