Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 24. – 09:00 |
A Legfelső Tanács volt elnöke, Dmitro Razumkov legyőzné Volodimir Zelenszkij hivatalban lévő elnököt az elnökválasztás második fordulójában. Fotó: Internet

Hirdetés

A Legfelső Tanács volt elnöke, Dmitro Razumkov legyőzné Volodimir Zelenszkij hivatalban lévő elnököt az elnökválasztás második fordulójában. Ezt bizonyítja a Társadalmi Monitoring Központ által végzett felmérés eredménye.

Ha Zelenszkij és Razumkov szerepelne az ukrajnai elnökválasztás második fordulójában, a szavazók 28 százaléka Zelenszkijt,

Razumkovot pedig 31,1 százalék támogatná.

26,5% szavazna mindkettő ellen, 14,4%-uk nehezen válaszolt - írja az Interfax.ua.

Minden más konfigurációban Zelenszkij nyerne a második körben Az Életért ellenzéki platform vezetője Jurij Bojkoval, a Batykivscsina vezetője, Julija Timosenkoval, az Európai Szolidaritás vezetője, Petro Porosenkoval szemben.

A felmérést november 28. és december 10. között végezték személyes interjú segítségével, és 10 000 válaszadót kérdeztek meg.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy felmérés szerint még mindig Zelenszkijben bíznak a legtöbben. Volodimir Zelenszkijben a válaszadók 38%-a bízik, 61%-a pedig nem bízik benne.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.