Karpat.in.ua
| 2021. 12. 24. – 12:03 | Ukrajna |
Várhatóan 2022 második negyedévében készpénzben is hozzá lehet majd jutni Volodimir Zelenszkij ezer hrivnyájához, közölte Rosztiszlav Surma. Fotó: Internet

Hirdetés

Várhatóan 2022 második negyedévében készpénzben is hozzá lehet majd jutni Volodimir Zelenszkij ezer hrivnyájához, közölte Rosztiszlav Surma.

Az Elnöki Hivatal helyettes vezetője elmondása szerint ugyanazokban a bankokban lehet majd felvenni a pénzt, amelyek már csatlakoztak az eTámogatás programhoz,

így a PrivatBankban, az Oscsadbankban, az Alfa-bankban, az A-Bankban, az Ukrgazbankban és a Monobankban. Valószínűleg bankkártyát nyitnak majd a jelentkezőknek, s arra utalják az összeget - írja a Karpat.in.ua.

A pénz kiadásának rendjét még nem dolgozták ki, folyamatban van. De a tervek szerint jövő év áprilisától lehet majd hozzájutni az ezer hrivnyához készpénzben, amelyet a teljes védettséggel rendelkezők számára adnak ki.

Azok élhetnek ezzel a lehetőséggel, akik nem rendelkeznek a Gyija mobil alkalmazással, tehát elsősorban a nyugdíjasok.

Eddig 4,9 millió ukrajnai kérvényezte az ezer hrivnyát. Akik Mikulás napig kérték, még idén, a többiek jövőre juthatnak hozzá a virtuális összeghez.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.