Kárpátinfo hetilap


| 2021. 12. 26. – 14:44 | Kárpátalja |
December 18-án a Munkácsy Mihály Magyar Házban ezúttal a Kárpátok Művészetéért Kultúráért Egyesület (KMKE) szervezésében nyílt kiállítás, melynek keretében Csebikin Andrej, Bokotej András, Boris Kuzma, Angyalossy Sándor, Kopriva Attila, Selevickij Jurij, Lucenko Igor, Matl Péter, Laskay György, Hidi Endre, Villasek Tibor nagyszerű munkáival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Hirdetés

December 18-án a Munkácsy Mihály Magyar Házban ezúttal a Kárpátok Művészetéért Kultúráért Egyesület (KMKE) szervezésében nyílt kiállítás, melynek keretében Csebikin Andrej, Bokotej András, Boris Kuzma, Angyalossy Sándor, Kopriva Attila, Selevickij Jurij, Lucenko Igor, Matl Péter, Laskay György, Hidi Endre, Villasek Tibor nagyszerű munkáival ismerkedhetnek meg a látogatók.

A résztvevőket Kopriva Attila, a KMKE elnöke köszöntötte. Aki elmondta, hogy az egyesület hat tagja mellett barátaik művei is helyet kaptak a kiállításon, ami rendkívül fontos, hiszen ezáltal a művek „egységes információt adnak arról, hogy mi is a célunk, és hová mozdulunk tovább”.

Csebikin Andrej, az Ukrán Nemzeti Művészeti Akadémia elnöke örömmel konstatálta, hogy megnyílt a Munkácsy Mihály Magyar Ház, mely méltó képpen őrzi emlékét a nagy festőművésznek, és helyet ad más művészeknek is, hogy kiállíthassák alkotásaikat.

Matl Péter, a Pro Arte – Munkács civil szervezet elnöke abbéli örömének adott hangot, hogy az on-line kiállítások után végre személyesen is láthatják a nézők „reflexiói, azt az örömöt, melyet a műveinktől kapnak”. Elmondta, hogy a Pro Arte Munkács civil egyesület már második alkalommal csatlakozik a Kárpátok Művészetéért és Kultúráért Egyesület programjához. Szerencsésnek nevezte a közös kiállításokat, mert mindenkinek jobb rálátása van a művekre, több alkotót ismerhet meg.

A megnyitót Olekszij Marhacsov szaxofonjátéka tette igazán meghitté.  

A kiállítás 2022. január 29-ig, hétköznapokon 8:00 és 16:00 (k.e.i.sz.) között, hétvégén pedig előzetes egyeztetés szerint (az alábbi telefonszámon: +380 50 555 28 95) tekinthetik meg az érdeklődők.

-kósa-

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 51. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.