Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 27. – 09:30 | Ukrajna |
Közúti baleset történt Dercenben, melynek során egy gépkocsi az árokba csúszott. Fotó: Derceni Egyházi Önkéntes Tűzоltóság

Hirdetés

Közúti baleset történt Dercenben; Lapértesülés: engedélyezték Porosenko volt ukrán elnök őrizetbe vételét; Az orosz gáznak nincs alternatívája?; Megszűnt a várakozási idő a záhonyi közúti határátkelőhelyen; Apple mobilokat akartak átcsempészni a határon. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. december 25-26-án.

Közúti baleset történt Dercenben

Közúti baleset történt Dercenben, melynek során egy gépkocsi az árokba csúszott. 2021. december 26.-án 03:45-kor segélykérés érkezett Derceni Egyházi Önkéntes Tűzоltósághoz, miszerint közúti baleset történt Dercenben a Zrínyi utcában a 16. házszám előtt. A helyszínre Derceni Egyházi Önkéntes Tűzоltóság Dercen1, Dercen4 járművei vonultak ki 11 fős legénységgel ki - olvasható a Derceni Egyházi Önkéntes Tűzоltóság Facebook oldalán. A helyszínen kiderült, hogy egy Audi tipusú gépjármű sofőrje nem az útviszonyoknak megfelelő módon vezetett, ezért árokba csúszott.

Lapértesülés: engedélyezték Porosenko volt ukrán elnök őrizetbe vételét

Kérelmezte a főügyészi hivatal Petro Porosenko korábbi ukrán elnök letartóztatását, az illetékes kijevi Pecserszk kerületi bíróság pedig el is rendelte őrizetbe vételét, hogy bíróság elé állítsák, ahol döntenek majd erről - hozta nyilvánosságra pénteken az Ukrajinszka Pravda hírportál saját értesülésre hivatkozva. A bíróság szóvivője ugyanakkor nem tudta sem megerősíteni, sem cáfolni a hírportál rendvédelmi szervektől származó értesüléseit. Közölte, hogy ilyesmiről a bíróság zárt ajtók mögötti ülésen dönt. Porosenko ügyvédei szintén azt mondták, hogy egyelőre nincs megbízható információjuk, csak a sajtóból értesültek a döntésről. 

Az orosz gáznak nincs alternatívája?

Vitrenko szerint Ukrajna továbbra sem tud alternatív forrásokból gázt beszerezni. Jurij Vitrenko, a Naftohaz Ukrajna vezetője az RBC-Ukraine-nak adott interjújában elmondta, hogy szerinte a cseppfolyósított földgázt (LNG) Ukrajna nem tudja Lengyelországon keresztül beszerezni, mivel az ottani gázvezetékrendszer korszerűsítésére van szükség. Az LNG-t szállító hajók fizikailag nem tudnak bejutni az ukrán kikötőkbe. A visszagázosított LNG a  lengyelországi terminálból sem juthat el csöveken keresztül Ukrajnába, mivel ehhez szükséges Lengyelország területén futó földgázrendszer modernizálása.

Megszűnt a várakozási idő a záhonyi közúti határátkelőhelyen

A tehergépjármű forgalom ki- és belépő irányba egyaránt zavartalan és folyamatos a záhonyi közúti határátkelőhelyen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. Az ukrán fél fogadóképtelensége miatt a záhonyi közúti határátkelőhelyen 2021. december 24-én 9 órától a kilépő irányú tehergépjármű forgalomban nyolc órás várakozási idő alakult ki. A határátkelőhelyen 2021. december 25-én 15 órától három órára mérséklődött, míg 2021. december 26-án 0 órától megszűnt a várakozási idő.

Apple mobilokat akartak átcsempészni a határon

Közel 40 Apple terméket találtak az ukrán vámosok az egyik mikrobuszban. December 25-én az amerikai gyártó közel 40 mobilkészülékét próbálták meg behozni Ukrajnába a Tisza-ellenőrző ponton. A külföldről kisbusszal hazatérő honfitársunk a "vörös folyosót" választotta, ahol köteles bejelenteni a szállított árut. A sofőr elvileg így is tett, de a vonatkozó dokumentumokban "elfeledte" jelezni, hogy drága elektronikát szállít. A vámosok a rakomány alapos átvizsgálása mellett döntöttek. A csomagtér tartalmának ellenőrzése eredményeként a határőrök és a vámosok a világhírű Apple márka 37 mobileszközét - 10 tabletet és 27 okostelefont (4 új és 23 használt) találtak. 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.