Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 27. – 10:30 | Ukrajna |
Ukrajnában január 8-tól pénzbírsággal sújtják azokat a munkáltatókat, akik állásajánlatukban meghatározzák, hogy férfi vagy női munkást keresnek. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában január 8-tól pénzbírsággal sújtják azokat a munkáltatókat  - a reklámtörvény 24. cikke alapján - , akik állásajánlatukban meghatározzák, hogy férfi vagy női munkást keresnek.

Ez szerepel az ukrán törvény vonatkozó módosításaiban - írja a Korrespondent.net hírportál.

Megjegyzendő, hogy 1996 óta van érvényben az a törvény, mely tiltja, hogy az állásajánlatban meghatározzák, hogy milyen korú személyek jelentkezhetnek egy állásra, emellett  2022-től tízszeres minimálbérnek megfelelő pénzbírsággal sújtják azokat, akik meghatározzák, hogy milyen nemű munkásokat keresnek.

Mivel a minimálbér jelenleg 6500 hrivnya, a munkáltatóknak 65 000 hrivnya pénzbírságot kell fizetniük a szabálysértésért.

Ha emelkedik a minimálbér, akkor a bírság is emelkedik.

Az Ukrán Állami Munkaügyi Szolgálat a bírságról - az ügy elbírálásának eredménye, az anyagok áttanulmányozása és a bírság megalapozásának megléte alapján - ellenőrzési aktus alapján közigazgatási okiratot állít ki.

A munkáltatónak pénzbírságot kell fizetnie az állami költségvetésbe a jogi személy vagy egyéni vállalkozó állami nyilvántartásba vételének helyén az Állami Munkaügyi Hivatal adminisztratív dokumentumának kézhezvételétől számított 15 napon belül.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy közgazdász szerint az év során 24%-kal drágult az élelmiszerkosár. 2020 decembere óta 24%-kal drágult az ukránok élelmiszerkosara - fejtette ki véleményét Oleg Pendzin közgazdász. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.