Hirado.hu
| 2021. 12. 28. – 07:30 |
A brit katonai kiképzőket kimenekítik Ukrajna területéről, ha támadnak az oroszok. Fotó: Internet

Hirdetés

A brit katonai kiképzőket kimenekítik Ukrajna területéről, ha támadnak az oroszok, a Lemberg megyei Javoriv városban állomásozó brit katonaság szükség esetén a lengyel határ irányába távozik – írta a Daily Express című brit lap vasárnap, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

Az újság forrásai szerint a brit parancsnokság a közeljövőben elemzi az ukrán hadsereg kiképzését célzó Orbital fedőnevű művelettel kapcsolatos helyzetet annak érdekében,

hogy egy esetleges orosz invázió esetén biztosítsák a brit kiképzők biztonságos evakuálását Ukrajnából.

Mint a kiadvány írta, forrásai szerint a brit fegyveres erők közös hadműveleti vezérkari főnöke, Charles Strickland altábornagy fogja meghozni a döntést, akit naponta kétszer is tájékoztatnak az ukrán-orosz határon kialakult helyzetről.

„A tábornok gondosan mérlegelni fogja, hogy bármilyen beavatkozás milyen hatással lesz arra a képességünkre, hogy kimenekítsük a katonáinkat, mert nem engedheti meg, hogy ott csapdába essenek” – tájékoztatták az újságot informátorai.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Washingtonban attól tartanak, hogy Ukrajna támadja meg előbb Oroszországot. A Pentagon fontolóra veszi annak lehetőségét, hogy Ukrajnát valós időben látja el operatív hírszerzési adatokkal egy esetleges orosz invázió kapcsán. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.