MTI

| 2021. 12. 28. – 14:30 | USA |
Négy embert megölt és hármat megsebesített egy fegyveres ámokfutó Denverben. Fotó: Internet

Hirdetés

Négy embert megölt és hármat megsebesített egy fegyveres ámokfutó Denverben, Colorado amerikai szövetségi állam fővárosában és környékén helyi idő szerint hétfőn, a támadóval a rendőrök végeztek – közölték az illetékes hatóságok.

Paul Pazen rendőrfőnök egy sajtótájékoztatón elmondta: a férfi délután öt órakor kezdett lövöldözni Denver egyik külvárosában, Belmarban, ahol két nőt megölt és egy férfit megsebesített - írja az MTI.

Ezután autóval menekült, miközben több lövést adott le az őt üldöző rendőrökre, akiknek a járművét végül sikerült ártalmatlanítania.

Egy másik helyszínen, a város keleti részén található Cheesman Parkban egy férfival végzett, majd Denver nyugati részén is lövöldözött. Ott szerencsére senkit sem talált el.

Innen a közeli Lakewoodba utazott tovább, ahol egy üzletben megölte negyedik áldozatát – mondta el John Romero, a lakewoodi rendőrség szóvivője.

A támadó a lakewoodi rendőrséggel is tűzharcba keveredett. Végül egy szállodában keresett menedéket, ahol megsebesített egy alkalmazottat és egy rendőrt, mielőtt lelőtték – tette hozzá Romero.

Belmarban szemtanúk a Fox 31-nek elmondták, hogy látták, amint a gyanúsított összetűzésbe került egy rendőrnővel.

„A rendőrnő ráordított, hogy tegye le a fegyvert, mire a férfi megfordult, kibiztosította a pisztolyt, és a szemünk láttára többször is rálőtt”

– számolt be az eseményekről egy szemtanú.

A sebesültek állapotáról a hatóságok nem közöltek részleteket. Az elkövető indítékát egyelőre nem tudni. Az ügyben vizsgálat indult.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.