police.hu

Megosztás


A rendőrök az éjszaka folyamán elfogtak egy ukrán embercsempészt, továbbá három csoportban feltartóztattak 74 illegális migránst Csongrád-Csanád megyében.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2021. december 27-én 22 óra 30 perckor 33 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén - írja a police.hu.

Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán és iraki állampolgárnak vallották magukat,

azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A Kiszombor Határrendészeti Kirendeltség járőrei  - Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Székesfehérvári Osztályának jelzésére - 2021. december 28-án 0 óra 45 perckor Deszk belterületén ellenőriztek egy magyar honosságú Citroen Berlingo típusú személygépkocsit.

Az egyenruhások az ellenőrzés során a 43 éves sofőrön kívül a gépkocsi utasterében és a csomagtartóban nyolc, magát szír állampolgárnak valló határsértőt találtak, akik sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A sofőrt a rendőrök a Szegedi Határrendészeti Kirendeltségre előállították, ahol –őrizetbe vétele mellett – indult eljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.  A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.



Forrás