Karpat.in.ua
| 2021. 12. 29. – 10:00 |
A mellkasi fájdalom, légszomj nyugalmi állapotban, a vér 92-nél kisebb oxigénszinttel való telítettsége arra utal, hogy ideje mentőt hívni. Fotó: Internet

Hirdetés

A COVID-19 fertőzés számos tünete jelzi, hogy a betegnek kórházi kezelésre van szüksége, számolt be az Egészségügyi Minisztérium sajtószolgálata.

Többek között az olyan tünetek, mint a mellkasi fájdalom, légszomj nyugalmi állapotban, a vér 92-nél kisebb oxigénszinttel való telítettsége és az eszméletvesztés arra utalnak, hogy itt az ideje mentőt hívni - írja a Karpat.in.ua.

A kórházi kezelés szükségességéről való végső döntést a vizsgálatot végző orvos hozza meg.

„Ne halasszák el az ünnepek utánra egészségügyi ellátást. Forduljanak háziorvosukhoz, és kövessék a kezelésre vonatkozó ajánlásokat!”, – közölte az Egészségügyi Minisztérium.

Hirdetés

  • Mikor kell mentőt hívni a COVID-19 fertőzés esetén?

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán fővárosban is megjelent a vírus omikron variánsa. Az ukrán fővárosban, Kijevben is jegyeztek már fel a koronavírus omikron variánsával megfertőződött betegeket - közölte Mikola Povoroznik, a kijevi polgármester, Vitalij Klicsko első helyettese kedden a Facebookon. 

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.