Hirado.hu
| 2021. 12. 29. – 14:30 |
Éppen nyolc éve, 2013. december 29-én történt Michael Schumacher hétszeres Forma–1-es világbajnok súlyos síbalesete a Francia-Alpokban. Fotó: Internet

Hirdetés

Éppen nyolc éve, 2013. december 29-én történt Michael Schumacher hétszeres Forma–1-es világbajnok súlyos síbalesete a Francia-Alpokban.

A legendás pilóta adrenalinfüggő volt, és az autóversenyzés utáni űrt pótolva olyan veszélyes sportokban tette magát próbára, mint az ejtőernyőzés - írja a Hirado.

Gyakran ugrott ki repülőkből Dubaj felett is, hogy szenvedélyének hódoljon.

Azon a 2013-as decemberi hétvégén Michael Schumacher szerint a hó nem volt optimális a síelésre a franciaországi Meribelben, és azt javasolta feleségének, hogy menjenek inkább Dubajba ejtőernyőzni. Végül azonban a sportoló úgy döntött, a síparadicsomban maradnak.

Napjainkig tisztázatlan okból letért a kijelölt sípályáról, és esésekor beütötte egy sziklába a fejét, súlyos koponyasérülést szenvedett, nem sokkal 45. születésnapja előtt. A fejkamerája rögzítette a balesetet. Éppen lassítani igyekezett, amikor egy sziklának ütközött, elvesztette az egyensúlyát és elesett. Több méter csúszás után ütközött fejével egy másik sziklának.

Szakértők szerint tudásának megfelelően sportolt a gyakorlott síelő. A rendőrség álláspontja szerint a lehullott vékony rétegű hó miatt nem láthatta jól az akadályokat Schumacher.

Ha vastagabb lett volna a hóréteg, lehet hogy Schumacher egyszerűen átsiklik azon a sziklán, amelyikben elesett.

A német kiválóság bukósisakot viselt, de az kettétört a becsapódás erejétől. Az első hírek szerint egy barátja kislányának akart segíteni, de a felvételeken nem látható semmi, amely alátámasztaná ezt.
Percekig még tudatánál volt, amíg a mentőhelikopter megérkezett. Ezután fokozatosan vesztette el beszéd- és mozgásképességét, majd úton a kórház felé kómába esett.

Schumacher két agyműtéten is átesett, hónapokig mesterséges kómában tartották. Hosszadalmas rehabilitációja óta otthonában ápolják a Genfi-tó partjánál fekvő Glandban.

A legendáról dokumentumfilm is készült Michael Schumacher: az igazság nyomában címmel. Ebben egy idegsebészorvos azt mondta, nem hiszi, hogy valaha ugyanolyannak láthatnánk viszont a világbajnokot, mint ahogy megismerhettük.

Fia, a 21 esztendős Mick Schumacher 2020-ban megnyerte az F2-es szériát, és 2021-ben a Haas-Ferrari-csapat versenyzőjeként a Forma–1-ben állt rajthoz.

Nemrégiben búcsúzott a Forma–1-től a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) elnöke, a 75 éves Jean Todt, akkor azt mondta: „Nagyon hiányolom Schumachert.”

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.