Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 29. – 09:30 |
Ihor Hrabaruk, Ukrajna oktatási és tudományos miniszterhelyettesének asszisztense túl kirívó öltözékben jelent meg egy munkatalálkozón. Fotó: Korrespondent.net

Hirdetés

Segítőjének botrányos öltözéke miatt elbocsátották az oktatási miniszterhelyettest; Földbe csapódott egy repülőgép, nincsenek túlélők (Video); Oroszország bejelentette: kész külföldön bevetni a hadseregét állampolgárai védelmében; Az ukrán nők petíciót nyújtottak be a katonai nyilvántartásba vételük ellen; A kormány mentesítette a faluhelyen működő kiskereskedelmi vállalkozásokat a kötelező pénztárgéphasználat alól. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. december 28-án.

Segítőjének botrányos öltözéke miatt elbocsátották az oktatási miniszterhelyettest

Ukrajnában, Lembergben a napokban egy hivatalos munkatalálkozón jelent meg Andrej Szadovij, Lemberg polgármestere, Ihor Hrabaruk, Ukrajna oktatási és tudományos miniszterhelyettese és fiatal segítője. A találkozóról közzétett felvételeken a miniszterhelyettes asszisztense egy nyitott dekoltázsú ruhát viselt, mely közfelháborodást váltott ki a közösségi médiában. A botrány miatt a saját kérésére menesztették posztjáról Ihor Harbarukot  - írja a Korrespondent.net hírportál Julia Hrisina, a Nép Szolgája párt képviselőjére hivatkozva.

Földbe csapódott egy repülőgép, nincsenek túlélők (Video)

Hétfő este San Diego közelében zuhant le egy 10 személyes magángép. A földbe csapódó roncsok miatt, több mint 2500 háztartás maradt áram nélkül. Kis sugárhajtású repülőgép zuhant le egy San Diegótól mintegy 27 kilóméterre keletre fekvő település lakatlan területén - írja a Hirado. A helyi idő szerint hétfőn 19:15-kor bekövetkezett baleset miatt mintegy 2500 háztartás maradt áram nélkül a térségben. A Facebookon közzétett élő közvetítésen egy ház előtt lángoló autó és törmelék volt látható az utcán.

Oroszország bejelentette: kész külföldön bevetni a hadseregét állampolgárai védelmében

Oroszország készen áll arra, hogy bevesse a fegyveres erőit a területén kívül élő állampolgárainak védelmében, ha támadás éri őket, de saját akaratából nem szándékozik megtámadni Ukrajnát – jelentette ki Konsztantyin Koszacsov, az orosz Szövetségi Tanács alelnöke egy keddi interjúban, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua. A jelentés szerint Koszacsov az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, szerinte Oroszország saját akaratából nem tervez katonai műveletet Ukrajna ellen. Mindazonáltal megjegyezte, hogyan eszkalálódik a helyzet Donbász körül, és hogyan kényszerítik Ukrajnát arra, hogy katonai eszközökkel próbálja megoldani a délkeleti problémákat.

Az ukrán nők petíciót nyújtottak be a katonai nyilvántartásba vételük ellen

Elektronikus petíciót regisztráltak Ukrajna elnökének honlapján, amelyben azt követelik, hogy töröljék el a védelmi minisztérium azon rendeletét, amely a legtöbb 18 és 60 év közötti, meghatározott szakmában dolgozó nők katonai nyilvántartásba vételének követelményéről szól. Többek között a nőket a 2022-es év végéig önkéntes alapon kell katonai nyilvántartásba venni, ellenkező esetben pénzbírságot kell fizetniük. December 27-ig, hétfőig több mint 25,6 ezren írták alá a petíciót, hogy vonják vissza a Védelmi Minisztérium rendeletét - írja a Karpat.in.ua. Az adatok szerint a petíciót december 23-án nyújtotta be Jana Rasevcsenko. 

A kormány mentesítette a faluhelyen működő kiskereskedelmi vállalkozásokat a kötelező pénztárgéphasználat alól

Engedélyezte a kormány a faluhelyen kiskereskedelemmel foglalkozó vállalkozók számára, hogy ne használjanak pénztárgépet – adta hírül a strana.news hírportál pénteken a kormány honlapjára hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz. Kormány indokolása szerint a falvakban dolgozó a vállalkozók jövedelmi szintje jóval alacsonyabb, mint a városokban, ami a karantén miatt még tovább csökkent. A pénztárgépek beszerzési költségei további anyagi terhet és negatív következményeket jelent a vállalkozásuk számukra. Ezzel együtt a pénztárgép-szoftverek alternatív megoldásként történő használata nem mindenütt lehetséges a falvak nagysebességű internet-hozzáférésének elégtelensége vagy hiánya miatt.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.