Mozaik | 2021. 12. 03. – 13:00 |
Az akció során kilenc rabot megszöktettek, köztük egy bűnbanda vezetőjét. Fotó: Internet

Hirdetés

Akciófilmbe illő fogolyszöktetés történt szerdán Mexikó középső részén. Egy felfegyverzett bűnbanda több autóval betört egy helyi börtönbe, figyelemelterelésként a város különböző pontjain autókat robbantottak fel.

Az akció során kilenc rabot megszöktettek, köztük egy bűnbanda vezetőjét - írja a Hirado.

Egy mexikói banda konvojnyi járművel – köztük egy házilag készített páncélozott teherautóval – tört be egy szigorúan őrzött mexikói börtönbe,

ahonnan kilenc foglyot szabadított ki.

Több más járművet is felgyújtottak a Tula városában lévő börtön elleni látványos merénylet előtt. A szökevények között van José Artemio Maldonado Mejía, ottani ismert nevén „El Michoacano”, az Egységes Nép (Pueblos Unidos) nevű helyi bűnszervezet vezetője is.

A hatóságok közölték, hogy egy börtönőr és több rendőr megsebesült a szerda kora reggeli támadásban. A rendőrség és a nemzeti gárda katonái országos hajtóvadászatot indítottak az elkövetők ellen.

Tula környékén található a mexikói nemzeti olajvállalat, a Pemex egyik legnagyobb olajfinomítója, és a bűnbandák rendszeresen megcsapolják az ehhez tartozó kőolajvezetékeket,

hogy benzint lopjanak, amit később autósoknak vagy benzinkutaknak adnak tovább.

A Michoacano által vezetett Egységes Nép vélhetően az egyik fő bűnszervezet, amely felelős a Hidalgo államban elkövetett benzinlopásokért.

A mexikói bűnbandák az elmúlt 15 évben egyre furfangosabb módszerekkel és egyre gyakrabban törtek be a börtönökbe. Olyan is előfordult, hogy biztonsági cégek alkalmazottainak adják ki magukat, hogy kiszabadítsák a raboskodó bandatagokat.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.