Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 03. – 12:09 | Ukrajna |
Kuleba felszólította Oroszországot, hogy kezdje meg a megszálló csapatainak az illegálisan annektált Krímből, valamint Donyeck és Luhanszk megyék egyes területeiről való kivonását. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter Stockholmban az EBESZ Külügyminiszteri Tanácsának ülésén felszólította Oroszországot, hogy kezdje meg a megszálló csapatainak az illegálisan annektált Krímből, valamint Donyeck és Luhanszk megyék egyes területeiről való kivonását.

"Ukrajna továbbra is elkötelezett a minszki megállapodások és az orosz-ukrán konfliktus békés rendezése mellett.

Felszólítjuk Oroszországot, hogy vegyen részt csapatai Krímből és Donbászból való kivonásának módozatairól folytatott megbeszélésben. Arra kérjük az orosz vezetést, hogy tartózkodjon az Ukrajna elleni újabb katonai támadástól, és térjen vissza a tárgyalóasztalhoz" – hangsúlyozta Kuleba, akit az Unian.net idéz.

A külügyminiszter arra is felszólította Oroszországot, hogy tartózkodjon az Ukrajna belső destabilizálására irányuló további kísérletektől.

Kuleba szerint Oroszország Ukrajna elleni fegyveres agressziója példátlan bizalmi válsághoz vezetett az EBESZ-ben.

"Kreml nem hajlandó tiszteletben tartani a szuverén államok azon jogát, hogy teljes mértékben megválasszák jövőjüket és biztonsági mechanizmusaikat,

továbbra is kulcsfontosságú kihívást jelent Európa stabilitásához. Moszkva állandó visszautasítása, hogy konstruktív részvételt tanúsítson a konfliktusban a háromoldalú kapcsolattartó csoporton és a normandiai formátumon belül nyilvánvalóvá tették Oroszország politikai akaratának hiányát a konfliktus rendezéséhez" – mondta Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kuleba szerint a Krímről szóló szavaival Lukasenka hidakat égetett fel. A fehéroroszországi uralkodó rezsim vezetője, Aljakszandr Lukasenka a megszállt Krímről tett kijelentéseivel hidakat égetett el az ukrajnai kapcsolatokban, és ellenséges országgá tette Fehéroroszországot - emelte ki Dmitro Kuleba külügyminiszter.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés