Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 03. – 08:54 | Kárpátalja |
Hat illegális migránst vettek őrizetbe december 1-jén reggel a Munkácsi Határőrség munkatársai a rendőrökkel együtt. Fotó: az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Hat illegális migránst vettek őrizetbe december 1-jén reggel a Munkácsi Határőrség munkatársai a rendőrökkel együtt.

A Munkácsi Határőrség operatív-kutató osztályának tisztjei által közölt információk ellenőrzése során Kárpátalján, Rahó külterületén megállították a rendőrök azokat a Hyundai Sonata és KIA típusú gépkocsikat, amelyekben a külföldiek utaztak.

Az illegális migránsoknak semmilyen okmányuk nem volt.

Az egyik férfi bangladesi, két másik indiai állampolgárnak nevezte magát, a többiek pedig pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Az illetékes hatóságok jelenleg ellenőrzik ezt az információt.

A megállított járművek sofőrjei egy 29 éves férfi és egy 35 éves nő volt, mindketten ukrán állampolgárok.

Az ukránok cselekményei Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 332. cikkelye (személyek illegális szállítása Ukrajna államhatárán) szerinti bűncselekmény jeleit tartalmazzák. Ha a bíróságon bebizonyosodik az ukránok érintettsége a bűncselekményben, héttől kilenc évig terjedő szabadságvesztés vár rájuk.

Az ügyben még folyik a nyomozás - olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ukrán embercsempészek ellen emeltek vádat Zalában. Vádat emeltek egy ukránokból álló embercsempész társaság tagjai ellen, akik összesen 36 Srí Lanka-it próbáltak mikrobuszokba zsúfolva Olaszországba szállítani.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés