MTI

| 2021. 12. 03. – 20:03 | Magyarország |
Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna biztonságos, fejlődő ország legyen - erről írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Magyarország abban érdekelt, hogy Ukrajna biztonságos, fejlődő ország legyen - erről írt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán pénteken.

"Idén ünnepeljük a magyar-ukrán diplomáciai kapcsolatok felvételének harmincadik évfordulóját. Három évtizede hazánk az elsők között ismerte el Ukrajna függetlenségét"

- fogalmazott a magyar külügyminiszter, közölte az MTI.

Kiemelte: akkor is, azóta is - szomszédos országként - abban vagyunk érdekeltek, hogy Ukrajna biztonságos, fejlődő ország legyen.

"A kárpátaljai magyar közösséggel szembeni jogsértések miatt azonban kapcsolataink az elmúlt években sajnos nagyon rosszul alakultak. Mi azt szeretnénk, ha az együttműködésünk mihamarabb visszatérne a kölcsönös tisztelet talajára"

- írta Szijjártó Péter.

Ezt erősítette meg pénteken Orbán Viktor miniszterelnök is, amikor Volodimir Zelenszkij elnökkel rövid telefonbeszélgetést folytatott

- fűzte hozzá a magyar külügyminiszter.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés