Karpat.in.ua
| 2021. 12. 30. – 07:34 | Ukrajna |
A kormány a továbbiakban nem tervezi a teljes karantén bevezetését Ukrajnában, a vállalkozások a vörös jelzésű karanténövezetekben akadálytalanul működhetnek. Fotó: Internet

Hirdetés

A kormány a továbbiakban nem tervezi a teljes karantén bevezetését Ukrajnában, a vállalkozások a vörös jelzésű karanténövezetekben akadálytalanul működhetnek a munkatársak 100%-os beoltottsága mellett – jelentette be Denisz Smihal miniszterelnök a szerdai kormányülésen, adta hírül az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a kormányfő hangsúlyozta: „az ingyenes koronavírus elleni vakcináció elindításának köszönhetően a továbbiakban nem tervezzük teljes karantén-korlátozás bevezetését.”

"A vállalkozások a vörös járványügyi jelzésű zónákban is működhetnek, ha alkalmazottaik 100%-a be van oltva”

– mutatott rá Denisz Smihal.

A kormány a közelmúltban 2022. március 31-ig meghosszabbította az adaptív karantént Ukrajnában. Így a korlátozások még legalább a jövő év első negyedében érvényben lesznek.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az ukrán fővárosban is megjelent a vírus omikron variánsa. Az ukrán fővárosban, Kijevben is jegyeztek már fel a koronavírus omikron variánsával megfertőződött betegeket - közölte Mikola Povoroznik, a kijevi polgármester, Vitalij Klicsko első helyettese kedden a Facebookon.

Forrás

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.