Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 31. – 09:14 | USA |
Joe Biden a Vlagyimir Putyinnal történő telefonbeszéletése során felszólította az orosz elnököt, hogy csökkentse az Ukrajnával fennálló feszültség mértékét. Fotó: Internet

Hirdetés

Joe Biden a Vlagyimir Putyinnal történő telefonbeszéletése során felszólította az orosz elnököt, hogy csökkentse az Ukrajnával fennálló feszültség mértékét.

Biden figyelmeztetett Putyint továbbá arra is, hogy

kész határozottan reagálni az orosz csapatok ukrajnai inváziója esetén

- írja az Unian.net Jen Psaki, a Fehér Ház sajtótitkárának nyilatkozatára hivatkozva.

"Biden elnök felszólította Oroszországot, hogy enyhítse az Ukrajnával fennálló feszültség mértékét. Világossá tette, hogy az Egyesült Államok szövetségesei és partnerei határozottan reagálnak majd, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát” – áll a közleményben.

Az amerikai vezető emellett a diplomácia támogatását fejezte ki a jövő év elején a stabilitásról folytatott kétoldalú stratégiai párbeszédben, valamint az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének részvételében a NATO-Oroszország Tanácson belül, és az EBESZ-en belül.

Biden elnök hangsúlyozta, hogy

ezekben a párbeszédekben kézzelfogható előrelépés csak akkor lehetséges, ha Oroszország mérsékli a feszült helyzetet Ukrajnával.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Kreml szerint az USA nem fog támadó csapásmérő fegyvereket telepiteni Ukrajnában. Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz elnökkel folytatott telefonbeszélgetésében többször is hangsúlyozta az atomháború kirobbantásának megengedhetetlenségét.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.