Kárpátinfo hetilap


| 2021. 12. 04. – 07:07 | Kárpátalja |
November 23. és 26. között négy estén át Nagy Szabolcs guti és balazséri református lelkipásztor hirdette Isten igéjét a badalói református templomban, ahol az adventi időszakra készülő gyülekezeti tagok új énekek tanulásával is dicsérték Isten nevét. Fotó: Jakab Lajos

Hirdetés

November 23. és 26. között négy estén át Nagy Szabolcs guti és balazséri református lelkipásztor hirdette Isten igéjét a badalói református templomban, ahol az adventi időszakra készülő gyülekezeti tagok új énekek tanulásával is dicsérték Isten nevét.

A várakozásokról szóló alkalmak során az első este a megszentelt emberi várakozás témaköre került terítékre Jakab 5, 7–8 versei alapján, míg második napon a reménytelennek hitt várakozásról volt szó (1Sámuel 1).

A 2Péter 3-ból vett igeszakaszból a hallgatóság felé tolmácsolt igerész arról győzte meg a híveket, hogy Isten mindig vár reánk, ez került magyarázatra a harmadik napon, míg negyedik este a beteljesedett várakozásról esett szó a Jelenések könyve 21. részének 1–8. versei alapján.

A záró alkalmat követően Sápi Zsolt badalói lelkipásztor köszönte meg az igehirdetőnek a négy estén keresztül a helyiek számára elhintett magot – Isten áldását kívánva életére, szolgálatára, családjára –, és annak a reményének adott hangot, hogy az itt hallottak termő talajba kerülnek, és áldott lesz majd a várakozásról szóló adventi időszak.

(tamási)

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 48. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés