MTI

| 2021. 12. 05. – 17:55 | Magyarország |
Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Facebookon. Fotó: Internet

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök levélben fordul a határon túli magyarokhoz, arra kérve őket, hogy jövő tavasszal is adják le szavazatukat az országgyűlési választáson - közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap a Facebookon.

Dömötör Csaba bejegyzését azzal kezdte, hogy

2004. december 5-e nehezen felejthető traumát jelentett a magyar nemzetpolitikában

- közölte az MTI.

"A kettős állampolgárság bevezetésével lezártuk a népszavazás tragikus emlékét. Az elmúlt években több mint 1,1 millió külhoni nemzettársunk élt a lehetőséggel, és kapta meg a kettős állampolgárságot"

- írta.

A kormány képviselője aláhúzta, a "külhoni magyar közösségek most már részt vehetnek a jövőnket alapjaiban meghatározó döntések meghozatalában, így az országgyűlési választások alkalmával is kifejezhetik véleményüket".

"A miniszterelnök most levélben fordul határon túli nemzettársainkhoz" - közölte Dömötör Csaba, hozzátéve, a kormányfő arra kéri őket, hogy "jövő tavasszal is legyenek részesei a közös döntésnek, és adják le szavazatukat az országgyűlési választáson".

Az államtitkár kiemelte, a miniszterelnök levelében felhívja a figyelmet arra, hogy

a szavazáson való részvételhez regisztráció szükséges.    

Levelében a kormányfő azt is hangsúlyozza, hogy "egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra" - közölte Dömötör Csaba, akinek tájékoztatása szerint a miniszterelnök levelét a következő hetekben kézbesítik.

"Mi is tudjuk, és azok is, akik megkapják majd: összetartozunk"

- zárta bejegyzését az államtitkár.

Hirdetés

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés