Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 06. – 09:30 | Ukrajna |
17 láda cigarettát próbáltak átcsempészni Magyarországra a cigarettacsempészek. Fotó: Ukrán Állami Határőrszolgálat

Hirdetés

Batárnál próbálkoztak a cigarettacsempészek (Videó); Váratlan felfedezés: egyetlen másodperc alatt pusztíthatja el a világot két fekete lyuk; Kárpátalja legidősebb magyar költőjét köszöntötték otthonában - Ferenczi Tihamér 80 éves; Veszélyes lények sodródtak a tengerpartra, akár embert is ölhetnek; Egyre népszerűbbek Sütő Éva ajándéktárgyai - A hétköznapok kis díszei. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. december 5-én.

Batárnál próbálkoztak a cigarettacsempészek (Videó)

Kárpátalján 17 láda cigarettát próbáltak átcsempészni Magyarországra a cigarettacsempészek. Az ukrán határőrök keresztbe tettek a csempészeknek. Az ukrán határőrök 250 méterre a Batár-pataktól csomagokat cipelő férfiakat vettek észre. A csempészek észrevéve a katonákat ledobták csomagjaikat és elmenekültek. A terület átvizsgálása során a határőrök 8500 doboz cigarettát tartalmazó csomagokat találtak, amelyek egy része jövedéki jegy nélküli. Dohánytermékeket beszállították a határállomásra.

Váratlan felfedezés: egyetlen másodperc alatt pusztíthatja el a világot két fekete lyuk

Az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA 2021. november 26-i közleménye szerint első alkalommal sikerült két fekete lyuk összeolvadására utaló jeleket detektálni. A jelenség olyan irtózatos erejű gravitációs kölcsönhatással jár, ami a téridő intenzív „fodrozódása", azaz erős gravitációs hullámok keltésén kívül kozmikus vákuumkatasztrófát okozó valódi vákuumbuborékokat is létrehozhat. Sean Caroll, a Kaliforniai Technológiai Intézet ( California Institute of Technology, Caltech, Pasadena) elméleti fizikusa úgy véli, hogy ha egy valódi vákuumbuborék jelenne meg a kozmikus környezetünkben, annak beláthatatlanok lennének a következményei, és egy szempillantás alatt megszűnne az az általunk ismert 14 milliárd éves, az ősrobbanás óta létező univerzum, amelyben mi is létezünk.

Kárpátalja legidősebb magyar költőjét köszöntötték otthonában - Ferenczi Tihamér 80 éves

November 24-én ünnepelte 80. születésnapját Kárpátalja legidősebb magyar költője, Ferenczi Tihamér, aki az utóbbi években megromlott egészségi állapota ellenére „megfogyva bár, de törve nem” éli mindennapjait szülőfalujában, Badalóban, szerettei körében. Az említett okok miatt az alkotói munkát már évek óta nem gyakorló idős ember, amíg az egészsége és ereje engedte, a KMKSZ Badalói Alapszervezetének is aktív tagja volt, ma már inkább csak kedvenc sportága, a labdarúgás eseményeit, és ezen belül szeretett csapata, a Ferencváros sikereit követi figyelemmel. A jeles jubileum alkalmával otthonában köszöntötte a költőt testvére, Ferenczi József, unokaöccse, Ferenci Attila, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színművésze, Sápi Zsolt református lelkipásztor és családorvosa, Jakab Lajos, a KMKSZ Badalói Alapszervezetének elnöke.

Veszélyes lények sodródtak a tengerpartra, akár embert is ölhetnek

Egyre több portugál gályát figyelnek meg a brit tengerpartokon - írja a The Sun. Az állatok rendkívül veszélyesek lehetnek az emberre is. "Nagyon furcsa volt. Először azt hittem, egy lufi, de amikor közelebbről megnéztem, és azonosítottam egy alkalmazás segítségével, kiderült, mit találtam, és mennyire veszélyes" – nyilatkozta a lapnak egy 47 éves férfi, aki, Merseyside megye partjainál bukkant egy elpusztult példányra. Elmondása szerint az utóbbi időben egyre több partra vetődött portugál gályát figyelnek meg a szigetországban.

Egyre népszerűbbek Sütő Éva ajándéktárgyai - A hétköznapok kis díszei

Az ünnepek közeledtével egyre kelendőbbek az egyedi, kézzel készített ajándéktárgyak – koszorúk, ajtókopogtató, díszek. Azonban nem csupán különleges alkalmakra, de a hétköznapok színesítésére is vásárolhatunk egy-egy általunk megálmodott dekorációt. A beregszászi születésű, ma már Benében élő Sütő Éva kezdetben kedvtelésből fogott hozzá a kézműveskedéshez, mára viszont már igen népszerűek lettek a termékei. 

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés