Karpat.in.ua
| 2021. 12. 06. – 20:00 | Ukrajna |
Az USA-nak aktív diplomáciai ráhatással és hírszerzési információk átadásával sikerült meggyőzniük az Európai Unió tagországait arról, hogy Oroszország Ukrajna megtámadását tervezi. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Egyesült Államoknak aktív diplomáciai ráhatással és hírszerzési információk átadásával sikerült meggyőzniük az Európai Unió tagországait, köztük Németországot arról, hogy Oroszország Ukrajna megtámadását tervezi – közölte az rbc.ua hírportál hétfőn a Financial Times című brit lap cikkére hivatkozva, melyet a Karpat.in.ua idéz.

A jelentés szerint az újság azt írta, hogy az USA-nak egyhetes folyamatos diplomáciai kölcsönhatással és hírszerzési információk cseréjével alátámasztva sikerült meggyőzniük egyes, korábban szkeptikus fővárosokat, beleértve Berlint arról,

hogy a Kreml hamarosan támadást indít Ukrajna ellen.

Az amerikaiaknak ezzel sikerült elérniük, hogy Európa támogassa a Kreml elrettentését szolgáló komoly szankciós fenyegetések ötletét.

A lap szerint az USA diplomáciai csatornákon eljuttatta a NATO- és EU-tagországoknak hírszerzési információit, míg a NATO többi 29 tagállama széles spektrumot átölelő anyagokat és részleteket osztott meg az Egyesült Államokkal.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Reznyikov felszólítja a nyugati országokat, hogy küldjék csapataikat közelebb az orosz határhoz. Véleménye szerint ez segít megfékezni az orosz agressziót. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés