Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 06. – 08:22 | Európai Unió |
Az Európai Unió támogatni fogja Ukrajnát, még akkor is, ha Oroszország nagymértékű inváziót indít ellene - fejtette ki Josep Borrell. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Európai Unió támogatni fogja Ukrajnát, még akkor is, ha Oroszország nagymértékű inváziót indít ellene - fejtette ki Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője.

"Azon dolgozunk, hogy elkerüljük a válságot, de az EU mindenesetre szilárdan ki fog állni Ukrajna mellett”

– mondta a diplomata, akit a TSN.ua idéz.

Borrell figyelmeztetett, hogy az EU minden diplomáciai eszközt bevet annak érdekében, hogy ráébressze Oroszországot, hogy az invázió súlyosan megsérti a nemzetközi jogokat.

Hozzátette: a jövő héten Brüsszelben találkozóra kerül sor a keleti partnerség országaival, amelyen az EU megerősíti "Ukrajna egyértelmű támogatását".

Az európai diplomata kommentálta korábbi kijelentését is, miszerint az Európai Unió nem fog harcolni Ukrajnáért az orosz invázió esetén.

Megerősítette, hogy a NATO és az EU nem tud csapatokat küldeni, de biztosított afelől, hogy Brüsszel továbbra is támogatja Kijevet.

"Nem szabad félreértelmezni a szavaimat. Ukrajnával vagyunk. És mindenki gondoljon a következményekre" - mondta az EU főképviselője.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Manfred Weber szerint befellegzik az Északi Áramlat-2-nek, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. A német kormánynak azonnal be kell fejeznie az Északi Áramlat-2 gázvezeték projektjét, ha Oroszország rátámad Ukrajnára. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés