Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 06. – 09:55 | Ukrajna |
Véleménye szerint ez segít megfékezni az orosz agressziót. Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter felszólította Nagy-Britanniát, az Egyesült Államokat és Kanadát, hogy küldjék csapataikat közelebb az orosz határhoz.

Véleménye szerint ez segít megfékezni az orosz agressziót.

Ahogy Reznyikov a The Globe and Mailnek adott interjújában elmondta, most lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnököt visszatartsák Ukrajna megszállásától, mert később "már késő lesz" - írja a Korrespondent.net.

Véleménye szerint az Egyesült Államok, Kanada és Nagy-Britannia több csapatot küldhetne Ukrajnába, és több védelmi eszközöket biztosíthatna.

Reznyikov azt javasolja a kanadaiaknak, hogy 50 katonai tanácsadó helyett küldjenek 500 tanácsadót.

A katonáknak - mint a miniszter megjegyezte -  közelebb kell elhelyezkedniük a frontvonalhoz, mivel ma több mint 1000 kilométerre vannak az orosz határtól - Javorivban.

"Jó lenne, ha a kanadai tanácsadók Harkivban, Mariupilban, Kramatorszkban, Odesszában és a Zmijinij-szigeten is jelen lennének. Három zászlónak kell lobognia ezeken a területeken – Kanada zászlajának, az Egyesült Államok zászlajának és Nagy-Britannia zászlajának. Az oroszok számára is jó jel lenne, ha itt lennének" – mondta.

Reznyikov azt sem zárja ki, hogy az ukrán határ közelében nőni fog az orosz csapatok száma.

Véleménye szerint az orosz katonák összlétszáma a határ közelében 175 ezer főre nőhet.

"Ha ez a tendencia folytatódik, hamarosan 175 000 katona lesz ott. Ma 94 000-re becsüljük ezen erők számát határunknál. Valóban van lehetőség egy ilyen mértékű növekedésre, de készen állunk rá, és nincs meglepetés számunkra" – mondta Reznyikov az ERR észt tévécsatornának adott kommentárjában.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Reznyikov szerint minket az orosz csapat összevonással nem lehet megijeszteni, ehhez több kell. Kijev nyugodtan reagál az Orosz Föderáció nagymértékű inváziójának lehetőségére, mert Moszkva agressziója már nyolc éve tart. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés