Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 06. – 07:52 | Ukrajna |
Kijev nyugodtan reagál az Orosz Föderáció nagymértékű inváziójának lehetőségére, mert Moszkva agressziója már nyolc éve tart. Fotó: Internet

Hirdetés

Kijev nyugodtan reagál az Orosz Föderáció nagymértékű inváziójának lehetőségére, mert Moszkva agressziója már nyolc éve tart. Az ukránok már most is közömbösek az orosz hatóságok azon kísérletei iránt, hogy megtagadják Ukrajna országként való létjogosultságát - jelentette ki Olekszij Reznyikov védelmi miniszter az Atlantic Councilt kiadványnak írt, Európa jövője Ukrajnában fog eldőlni című cikkében.

Elmondása szerint Ukrajna a nemzetközi közösséggel ellentétben meglehetősen higgadtan reagált az orosz katonai erő csoportosítására a határ mentén - írja az Unian.net.

Ugyanakkor rámutatott, hogy ez nem jelent nézetkülönbségeket partnereinkkel az Orosz Föderáció jelentette veszély miatt.

"Éppen ellenkezőleg, teljes mértékben egyetértünk nyugati partnereinkkel" - hangsúlyozta Reznyikov.

Emellett felidézte, hogy Kijev nyolc éve ellenáll az orosz agressziónak.

"Ukrajna viszonylag higgadt válasza erre a legutóbbi orosz fenyegetésre a két országunk között zajló konfliktus hosszú távú jellegét tükrözi. Majdnem nyolc év telt el azóta, hogy Oroszország először megtámadta Ukrajnát. Azóta az orosz agresszió nem állt le, és a mindennapi életünk részévé vált" - mondta a miniszter.

Azt is megjegyezte, hogy az ukránok közömbössé váltak az orosz dezinformáció folyamatos áradata iránt is.

"Ahhoz, hogy megdöbbenjünk, többre lesz szükség, mint az orosz katonai erő újabb felépítése" – összegezte az ukrán Védelmi Minisztérium vezetője.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Manfred Weber szerint befellegzik az Északi Áramlat-2-nek, ha Oroszország megtámadja Ukrajnát. A német kormánynak azonnal be kell fejeznie az Északi Áramlat-2 gázvezeték projektjét, ha Oroszország rátámad Ukrajnára. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés