Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 06. – 14:14 | Kárpátalja |
A csomag mind csapatjátékokhoz, mind egyéni tornagyakorlatok elvégzéséhez szükséges sportszereket is tartalmaz. Fotó: a Nagydobronyi Középiskola Facebook-bejegyzése

Hirdetés

2021 novemberében a Nemzetpolitikai Államtitkárság jóvoltából a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség sporteszközöket vásárolt a Kárpátaljai magyar iskolák részére.

A Nagydobronyi Líceum tanárai és diákjai nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták a hasznos ajándékokat - írja a Nagydobronyi Középiskola közösségi oldalán.

A csomag mind csapatjátékokhoz, mind egyéni tornagyakorlatok elvégzéséhez szükséges sportszereket is tartalmaz,

melyek megkönnyítik az ilyen eszközöket igénylő tanórák levezetését. 

Az iskola munkatársai fontosnak tartják a gyerekek egészségének megóvását, testi fejlődésüket, az aktív életmód melletti elköteleződést - írták a bejegyzésben.

A testmozgás testi és lelki egészségre gyakorolt hatásának szerepe napjainkban még inkább felértékelődött. A járványhelyzet miatti online oktatás idején sokat romlott a gyerekek állóképessége, edzettsége, ezért is fontos minden olyan eszköz, amely vonzóvá és érdekessé teszi a testnevelés órákat.

Az ajándék átadásakor a Palánta Alapítvány is csatlakozott egy kis meglepetéssel:

könyvcsomaggal kedveskedtek a tanároknak a közelgő ünnepek alkalmából. 

A Nagydobronyi Líceum munkatársai és tanulói hálás szívvel köszönik a torna-felszereléseket Magyarország Nemzetpolitikai Államtitkárságának, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetségnek, valamint a karácsonyi könyvcsomagokat a Palánta Sorsfordító Alapítványnak.

"Kívánunk további sikereket és eredményes működést, hogy áldásos tevékenységüket továbbra is kifejthessék a kisebbségi magyarság érdekében!" - zárták soraikat.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés