Karpat.in.ua
| 2021. 12. 07. – 13:07 | Ukrajna |
Olekszandr Mamaj poltavai polgármester egy televíziós műsorban kijelentette, hogy „Donbászon orosz és amerikai érdekeket szolgáló testvérgyilkos háború folyik”. Fotó: Internet

Hirdetés

Feltette honlapjára a szélsőséges Mirotvorec Központ Olekszandr Mamaj poltavai polgármestert, mert a közelmúltban egy televíziós műsorban kijelentette, hogy „Donbászon orosz és amerikai érdekeket szolgáló testvérgyilkos háború folyik” – adta hírül az unn.com.ua hírportál az extrém honlapra hivatkozva, közli a Karpat.in.ua.

A jelentés szerint a szélsőséges központ a nagyváros polgármesterét azzal vádolja, hogy

„a terroristák és megszállók bűntársa.

Kremli propagandát terjeszt. Ukrajna elleni humanitárius agressziós cselekményekben vesz részt. Az agresszor Oroszország Ukrajna elleni propaganda-rendezvényein szerepel.”

Mint hírportálunk a napokban beszámolt róla, a poltavai városvezető a NAS televíziós csatorna adásában elmondta: Donbászon orosz és amerikai érdekeket szolgáló testvérgyilkos háború folyik.

„Nekem úgy tűnik, országunk területén két szuperhatalom, az Egyesült Államok és Oroszország harcol egymással” – emlékeztetett. Mamaj hangsúlyozta:

nagyon sajnálatos, hogy testvér támad testvérre.

Hozzátette, hogy Poltava lakosainak az övéhez hasonló a véleménye a politikáról.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a Donyec-medencei frontvonalnál járt Zelenszkij. Munkalátogatást tett Donyeck és a szomszédos Harkiv megyében hétfőn Volodimir Zelenszij ukrán államfő, aki a frontvonalon szolgálatot teljesítő katonákat is felkereste. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés