Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 07. – 11:09 | Kárpátalja |
Kárpátalján a rendőrök őrizetbe vettek két nőt, akik szociális munkásnak adták ki magukat, álcájuk alatt pedig pénzt loptak idős személyektől. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Kárpátalján a rendőrök őrizetbe vettek két nőt, akik szociális munkásnak adták ki magukat, álcájuk alatt pedig pénzt loptak idős személyektől.

Ez év októberében egy munkácsi nyugdíjas arról tett feljelentést, hogy pénz tűnt el házából.

A sértett megjegyezte, hogy mielőtt észrevette volna a pénz hiányát, két szociális munkás kereste fel őt.

Hasonló eset történt ugyanebben az időszakban Csapon is.

A kárpátaljai rendőrség nyomozói számos intézkedést tettek, és azonosították a gyanúsítottakat – a két nő Kramatorszk (Donyeck megye) körzetéből származnak.

A gyanúsítottak számos lopást követtek el Kárpátalján.

A különleges művelet során a rendőrök az egyik nőt a donyecki Kramatorszkban, a másikat a poltavai Kremencsugban fogták el.

A nyomozók házkutatásokat tartottak az otthonukban, és számos ellopott tárgyat lefoglaltak. A lefoglaltak között hamisított dokumentumokat is találtak.

Jelenleg úgy tudni, hogy a gyanúsítottak összesen mintegy 220 ezer hrivnya értékben raboltak ki kárpátaljaiakat.

Mindkét nőt előzetes letartóztatásba helyezték. Az ügyben továbbra is folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség honlapján.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kis híján megölte élettársát egy nő az Ungvári járásban. Kárpátalján, az ungvári járási Korláthelmecen (Холмець) veszekedés során egy nő nyakon szúrta élettársát. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés