MTI

| 2021. 12. 07. – 13:12 | Ukrajna |
Az ukrán főváros, Kijev és nyolc megye keddtől átkerült a járványhelyzet szerinti legszigorúbb, vörös besorolásból a jelenlegi legenyhébb, sárga kategóriába. Fotó: Internet

Hirdetés

Az ukrán főváros, Kijev és nyolc megye keddtől átkerült a járványhelyzet szerinti legszigorúbb, vörös besorolásból a jelenlegi legenyhébb, sárga kategóriába - hozta nyilvánosságra az egészségügyi minisztérium.

Jelenleg így a 24-ből 12 megye - köztük Kárpátalja - és a főváros van sárga besorolásban, tíz megye vörös, és kettő az eggyel kisebb kockázatú narancs kategóriában - írja az MTI.

A kijevi városvezetés ugyanakkor arról tájékoztatott, hogy a közösségi közlekedést a fővárosban továbbra is csak azok vehetik igénybe, akik a koronavírus elleni védőoltás legalább egy dózisát felvették, illetve negatív teszttel vagy gyógyultsági igazolással rendelkeznek.

A 18 év alattiak ez alól kivételek. Kijev november 1-jétől volt vörös besorolásban.

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter kedden egy kijevi fórumon kifejezte reményét, hogy Ukrajnában is elkezdődhet az ötévesnél idősebb gyermekek beoltása. Elmondta, hogy a 12-18 éves korosztályból eddig több mint 40 ezren kapták meg a védőoltást az országban. Ugyanakkor rámutatott arra, hogy jelenleg Ukrajnában még nem a gyermekek, hanem a nagyobb kockázatot viselő időskorúak tömeges beoltása az elsődleges cél.

Az Ukrajinszka hírportál emlékeztetett arra, hogy ősz óta a koronavírus delta variánsának terjedése miatt több gyermek betegedett meg, mint a tavalyi évben.

Az egészségügyi tárca október végén engedélyezte a 12 évesnél idősebb kiskorúak beoltását.

Ukrajnában keddre az eddig azonosított fertőzöttek száma 8 655-tel 3 510 610-re, az elhunytaké 467-tel 88 986-ra nőtt. Az aktív betegek száma eközben csaknem 14 700-zal 339 005-re csökkent. Az elmúlt napon 1349 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteget szállítottak kórházba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy egy hét alatt 123 büntetőeljárás indult a Covid-tanúsítványok hamisítása kapcsán. A nyomozók 40 személyt értesítettek az ellenük indult eljárásról, 43 vádiratot pedig már át is adtak a bíróságnak.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés