Karpat.in.ua
| 2021. 12. 07. – 14:00 | Ukrajna |
Ukrajnában az adaptív karantén van hatályban, és az újévi ünnepekre nem tervezik újabb korlátozások bevezetését. Fotó: Internet

Hirdetés

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter a „24 csatorna” adásában kijelentette, hogy az újévi ünnepek időszakára nem tervezik a karantén intézkedések szigorítását.

„Ukrajnában az adaptív karantén van hatályban, és az újévi ünnepekre nem tervezik újabb korlátozások bevezetését” - írja a Karpat.in.ua.

„Tavaly ebben az időszakban volt egy újabb hullám.

Az ünnepek után azonban karantén korlátozásokat vezettünk be, ami lehetővé tette, hogy időben késleltessük az újabb a hullám kitörését.”

„Arra szólítok fel mindenkit, hogy biztonságban ünnepeljék az újévet. Elszigetelve a rokonaikkal, valamint teljes oltási folyamattal. Ez lehetővé teszi, hogy optimistán tekintsen az újabb esedékes hullám kitörésére.”

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter kijelentette:

Ukrajnában javult a járványhelyzet, de nem zárja ki a Covid-19 járvány újabb hullámát.

A miniszter ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a járványnak még nincs vége. Ljasko felszólította mindazokat, akik még nem vették fel a védőoltást, hogy ezt mielőbb tegyék meg.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában szigorodtak a beoltatlanokra vonatkozó korlátozások. A szabály szerint a koncerteket, filmvetítéseket, edzőtermeket, bevásárlóközpontokat, szállodákat, kávézókat és éttermeket csakis oltási vagy gyógyultsági igazolással, illetve negatív teszttel lehet látogatni. 

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés