Karpat.in.ua
| 2021. 12. 07. – 11:00 | Oroszország |
Kedd délután ül online „tárgyalóasztalhoz” Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök, a megbeszélésük fókuszában várhatóan Ukrajna lesz majd. Fotó: Internet

Hirdetés

Kedd délután ül online „tárgyalóasztalhoz” Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök, a megbeszélésük fókuszában várhatóan Ukrajna lesz majd, de szerepelni fog a napirenden a NATO terjeszkedése Oroszország határai felé, valamint Moszkva kezdeményezése a biztonsági garanciákról – közölte az rbc.ua hírportálra hivatkozva a Karpat.in.ua.

A cikk szerint az orosz és az amerikai elnök megbeszélésére ma, kijevi idő szerint 17 órakor kezdődik. Putyin és Biden videokonferencia keretében fog tárgyalni egymással. A megbeszélés témái a következők lesznek:

Ukrajna, a NATO előrenyomulása az orosz határok felé, Oroszország elnökének kezdeményezése a biztonsági garanciákról.

Ukrajna elvárásait Mihail Podoljak, az elnöki hivatal vezetőjének tanácsadója fogalmazta meg, aki azt mondta, hogy Kijev a globális kép tisztázására és feszültség csökkentésére számít. „Mindkét fél világossá tette, hogy mivel érkezik a tárgyalásokra” – tette hozzá egy interjúban.

Hétfő este Volodimir Zelenszkij elnök és Antony Blinken amerikai külügyminiszter megegyezett abban, hogy Biden a Putyinnal folytatott megbeszélést követően felhívja őt.

A Kreml nem vár áttörést Putyin elnök és amerikai kollégája, Joe Biden megbeszélésétől.

„Az országok közötti kapcsolatok jelenlegi állása nem teszi lehetővé, hogy ezzel számoljunk” – mondta Dmitrij Peszkov orosz elnöki sajtótitkár egy hétfői interjúban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy nem lesz élő közvetítés a Putyin-Biden-megbeszélésről. A közép-európai idő szerint várhatóan délután négykor kezdődő videokonferencia a moszkvai várakozások szerint alapos lesz és sokáig eltart.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés