Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 07. – 10:00 | Ukrajna |
Mától tilos mindennemű szolgáltatás, ha az intézmények alkalmazottai nincsenek beoltva. Fotó: Internet

Hirdetés

Mától szigorodnak a karanténszabályok Ukrajnában; Ungváron a folyóba dobták a hanukai gyertyatartót; Brit lap: Az USA meggyőzte Európát Oroszország Ukrajna elleni támadásának tervéről; „Mert adni jó” - Köszönet a beregszászi kórház Covid osztályán dolgozóknak; Zelenszkij: Az önkéntesek legyőzhetetlenné tették Ukrajnát. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. december 6-án.

Mától szigorodnak a karanténszabályok Ukrajnában

Ukrajnában december 6-ától új szabályok léptek életbe az adaptív karanténra vonatkozóan. Megjelent a sárga és a vörös zónák korlátozásainak teljes listája. A sárga zónában tilos: az olyan oktatási intézmények munkája, amelyekben az alkalmazottak kevesebb mint 100%-a vette fel a covid-oltást; tömegrendezvények megtartása, az oktatásra jelentkezők atesztációjának kivételével; mozik, színházak és más kulturális intézmények munkája; vendéglátó egységek munkája, kivéve a kiszállítási megrendeléseket; edzőtermek, uszodák munkája; a szállásadó intézmények tevékenysége, kivéve a szállodákat, szanatóriumokat és szociális intézményeket; interregionális és nemzetközi fuvarozás.

Ungváron a folyóba dobták a hanukai gyertyatartót

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron ismeretlenek a folyóba dobták a hanukai gyertyatartót. Ukrajnában ez a hatodik hanuka elleni támadás a jelenlegi hanuka idején, november 28-a óta. Az ungvári helyszínről készült képeket december 5-én, vasárnap tette közzé az Egyesült Ukrajnai Zsidó Hitközség. A hanukai gyertyatartót az ungvári ortodox zsinagóga melletti térre telepítették, ahol ma a Kárpátaljai Megyei Filharmónia működik. "A helyszínen antiszemita vandalizmust rögzítettek december 5-én" – áll az üzenetben.

Brit lap: Az USA meggyőzte Európát Oroszország Ukrajna elleni támadásának tervéről

Az Egyesült Államoknak aktív diplomáciai ráhatással és hírszerzési információk átadásával sikerült meggyőzniük az Európai Unió tagországait, köztük Németországot arról, hogy Oroszország Ukrajna megtámadását tervezi. A jelentés szerint az újság azt írta, hogy az USA-nak egyhetes folyamatos diplomáciai kölcsönhatással és hírszerzési információk cseréjével alátámasztva sikerült meggyőzniük egyes, korábban szkeptikus fővárosokat, beleértve Berlint arról, hogy a Kreml hamarosan támadást indít Ukrajna ellen.

„Mert adni jó” - Köszönet a beregszászi kórház Covid osztályán dolgozóknak

A Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (BKÉSZ) és Beregszászi Római Katolikus Egyházközség képviselői 90 ajándékcsomagot készítettek a Beregszászi Járási Linner Bertalan Kórház két Covid osztályán dolgozó orvosok, ápolók és segédápolók részére, amelyek átadására december 3-án került sor a kórház területén. Az ajándékozókat fogadta dr. Némethy Marianna igazgatófőorvos-helyettes, az 1-es és 2-es Covid osztály vezető főorvosai (dr. Sóhaj-Orosz Zsuzsanna és dr. Hánykovics Tetjána), főnővérei (Mattevi Enikő és Fanta Olga).

Zelenszkij: Az önkéntesek legyőzhetetlenné tették Ukrajnát

Volodimir Zelenszkij elnök meg van győződve arról, hogy az önkéntesség 2014-ben legyőzhetetlenné tette Ukrajnát, és ma is legyőzhetetlenné teszi államunkat. "Lehetetlen legyőzni egy hadsereget, amelynek létszáma ismeretlen. Egy hadsereg, amelynek soraiban tíz, százezer, millió nem közömbös ember van” – mondta Zelenszkij az önkéntesek nemzetközi napja alkalmából rendezett ünnepségen. Zelenszkij szerint az ukránok mindig is segítették egymást a bajban, de 2014-ben az "ukránok" és az "önkéntesek" szinonimákká váltak.

Hirdetés

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés