MTI

| 2021. 12. 08. – 16:30 | Európai Unió |
Az Európai Unió 150 tonna életmentő egészségügyi eszközt szállít az Afganisztánban uralkodó súlyos humanitárius helyzet kezelésére. Fotó: Internet

Hirdetés

Az Európai Unió 150 tonna életmentő egészségügyi eszközt szállít az Afganisztánban uralkodó súlyos humanitárius helyzet kezelésére - közölte az Európai Bizottság szerdán.

Janez Lenarcic válságkezelésért felelős uniós biztos arról tájékoztatott, hogy a héten öt, francia felségjelű repülőgép viszi az uniós humanitárius segélyt Afganisztánba - írja az MTI.

Hangsúlyozta, az országban rendkívüli szükség van az egészségügyi ellátás javítására,

a humanitárius helyzet további romlásának megakadályozására.

A számos EU-tagország és nemzetközi szervezet felajánlásából származó rakomány a legsürgősebb orvosi ellátáshoz szükséges eszközöket tartalmazza.

Az uniós biztos megjegyezte, hogy az EU finanszírozta légijáratok az idén ez idáig

több mint 130 tonna életmentő sebészeti és egészségügyi felszerelést szállítottak Afganisztánba.

Végezetül közölte azt is, hogy a visszatérő légijáratok több mint 300 embert, köztük francia, holland és afgán állampolgárokat fognak Európába hozni a konfliktus sújtotta országból.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy még hétezer iraki és szíriai migráns lehet Fehéroroszországban. Háromezerre becsülhető azon migránsok száma, akiket a Lukasenka-rezsim eddig Irakba és Szíriába szállított vissza, hétezren viszont továbbra is Fehéroroszország területén maradtak.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés