Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 08. – 08:10 | Ukrajna |
Holtan találták a rendőrök Kijev megyében azt a 23 éves ungvári lányt, akinek rokonai nemrég jelentették be eltűnését. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Holtan találták a rendőrök Kijev megyében azt a 23 éves ungvári lányt, akinek rokonai nemrég jelentették be eltűnését.

Az ügyben számos vizsgálatot rendeltek el a nő halálának okának megállapítására.

2021. november 30-án egy huszti lakos 23 éves lánya eltűnését jelentette a rendőrségen. A nő elmondta, hogy lányával több mint 10 napja nem tud kapcsolatba lépni, és kisgyermekét felügyelet nélkül hagyta.

A kárpátaljai rendőrség bűnügyi nyomozói azonnal megkezdték az eltűnt lány felkutatását, majd kétnapi operatív munka után feltárták a kárpátaljai lány eltűnésének hátborzongató részleteit.

Kiderült, hogy november 20-án a lány és 2 éves kisfia vonattal érkezett a fővárosba, ezt követően meglátogatták a Kijev megyében élő ismerőseiket.

A kárpátaljai rendőrség nyomozói házkutatást tartottak a 25 éves férfi lakásában.

A nyomozás során az illető láthatóan ideges volt, más néven mutatkozott be, és még egy hamis személyigazolványt is felmutatott a rendőröknek. Viselkedésének oka akkor derült ki, amikor a rendőrök a 23 éves kárpátaljai nő iratait és egy emberi test maradványait találták meg a lakásban.

A nyomozók megállapították, hogy a lány gyermekével együtt valóban a gyanúsítottat látogatta meg. Egy másik női ismerősük is volt velük. November 22-ére virradó éjszaka együtt drogoztak, s majd bekövetkezett a kárpátaljai nő rejtélyes halála.

A kihallgatás során a gyanúsított elismerte, hogy társával úgy döntöttek, hogy megszabadulnak az elhunyt holttestétől. Parókák és egyéb terepszínű eszközök segítségével szenet és vegyszert vásároltak egy boltban. Ezt követően megvárták az éjszakát, szőnyegbe tekerték az elhunytat és egy erdőbe vitték, ahol feldarabolták és felgyújtották a holttestet.

A maradványokat vegyszerekkel leöntötték és eltemették.

A gyanúsított a holttesttől megszabadulva, hogy a nyomokat minél jobban elrejtse, az elhunyt gyermekét Ungvárra vitte, s abba a lakásban hagyta, ahol édesanyjával élt. Az elhunyt mobiltelefonjáról üzenetet írt a gyermek apjának, hogy vigye magával a fiát. Ezt követően a nő azonnal elhagyta az országot.

25 éves társát a rendőrök őrizetbe vették, jelenleg ideiglenes letartóztatásba helyezték. Lakásában az emberi test maradványai mellett amfetamint és marihuánát foglaltak le a nyomozók.

Az ügyben büntetőeljárást indítottak. Még folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség honlapján.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy megtalálták az eltévedt turista holttestét Kárpátalján. A férfi holttestére a felborult motorosszántól 200 méterre a hóban bukkantak rá.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés