Kárpátinfo.net


| 2021. 12. 08. – 12:46 | Kárpátalja |
Ungváron hét fiatalkorú lakost rablás és betörés miatt vettek őrizetbe. Közülük ketten kiskorúak, szüleiket és gondviselőiket vonják majd felelősségre. Fotó: zk.gov.ua

Hirdetés

Ungváron hét fiatalkorú lakost rablás és betörés miatt vettek őrizetbe. Közülük ketten kiskorúak, szüleiket és gondviselőiket vonják majd felelősségre, a többi fiatalkorú ideiglenes fogdába került.

Az ungvári rendőrök elfogták azokat a kiskorúakat, akik csoportosan járókelőkre támadtak, és kirabolták őket.

Az első eset Ungváron, az Ortodox rakparton történt. Késő este három tizenéves rátámadt egy ungvári nőre. A sértettől megpróbálták elragadni a táskáját, de a nőnek sikerült kezébe tartani azt. A gyanúsítottak a kiesett pénzt elvették és ismeretlen irányba elmenekültek el.

A nyomozók azonosították a támadókat, akik 12, 13 és 14 éves ungvári lakosok. A legidősebb fiatalt ideiglenes fogdába helyezték, két másik fiatalkorúval és szüleikkel a rendőrök beszélgetést folytatnak.

A nyomozók az érintett fiatalkorúak cselekményét rablásként minősítették.

Tettükért négy év börtönbüntetést is kaphatnak.

Órákon belül négy másik tinédzser támadt meg egy házaspárt a Korzó utcában. Mivel a sértett nem akarta odaadni a telefonját, a kiskorúak megverték őt. Végül elvették a férfi és a felesége telefonját.

Ezt követően a sértettek azonnal hívták a rendőrséget és a legközelebbi üzletből az orvosokat.

A rendőrök azonosították az elkövetőket, két 16 éves, valamint egy 14 és 15 éves fiúkat.

Ellenük szintén eljárást indítottak.

Jelenleg mindkét ügyben folyik a nyomozás - olvashatjuk a Kárpátaljai Megyei Rendőrség hivatalos honlapján.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy vandálok rongálták meg a dekorációkat Beregszász főterén. A tetteseket már sikerült azonosítani: Vinnicja és Kirovohrad megyei lakosok, egy helyi építkezésen dolgoznak.

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés