MTI

| 2021. 12. 08. – 08:30 | Ukrajna |
Ukrajna támogatja Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz államfőhöz intézett felhívását, hogy Moszkva térjen vissza a diplomáciai eszközökhöz. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna támogatja Joe Biden amerikai elnök Vlagyimir Putyin orosz államfőhöz intézett felhívását, hogy Moszkva térjen vissza a diplomáciai eszközökhöz, és biztosítsa a feszültség enyhítését a térségben - mondta Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki iroda vezetőjének tanácsadója kedden, Biden és Putyin online csúcstalálkozója után.

"Továbbra is együttműködünk az amerikai féllel, hogy Ukrajna érdekében konkrét eredményeket érjünk el.

Hálásak vagyunk Biden elnöknek Ukrajna szuverenitása és területi integritása melletti megingathatatlan támogatásáért, valamint egyértelmű erőfeszítéseiért, amelyeket a különböző országok egyesítésére tett a nemzetközi jog védelme és térségünk stabilitása érdekében" - jelentette ki Podoljak az Interfax-Ukrajina hírügynökséghez eljuttatott kommentárjában.

Megjegyezte, hogy a Biden és Putyin közötti megbeszélésen elhangzottak nem hoztak szenzációt. Szerinte ez inkább volt egyfajta "időközi elemzés arról, hogy mi történik a globális napirenden belül, ami az Egyesült Államokat, Amerika szövetségeseit és partnereit érinti".

A washingtoni Fehér Ház tájékoztatása szerint Biden a csúcstalálkozón kifejezte az Egyesült Államok és európai szövetségeseink mélységes aggodalmát

az orosz csapatösszevonások miatt Ukrajna határánál,

és egyértelművé tette, hogy Washington és szövetségesei erőteljes gazdasági és egyéb intézkedésekkel válaszolnak majd katonai eszkaláció esetén - írta az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy több mint két órán át tanácskozott Putyin és Biden videokonferencia keretében. A tanácskozás zárt, védett videokapcsolaton zajlott, az eseményről csak az elnökök kölcsönös üdvözlését hozták nyilvánosságra. 

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook, az Instagram, a Telegram és a Google News oldalainkon.

Hirdetés